Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

39 YIL SONRA YİNE AYNI SIRADA

 39 YIL SONRA YİNE AYNI SIRADA

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,39 yıl önce mezun olduğu 19 Mayıs Lisesi´nde TRT Okul kanalının çektiği programa konuk oldu. Yıllar sonra yine aynı sırasına oturan Başkan Yılmaz duygusal anlar yaşadı

   Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,39 yıl önce mezun olduğu 19 Mayıs Lisesi´nde TRT Okul kanalının çektiği programa konuk oldu. Yıllar sonra yine aynı sırasına oturan Başkan Yılmaz duygusal anlar yaşadı

TRT Okul´un bu kez konuğu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oldu. 19 Mayıs Lisesi´nde gerçekleştirilen program çekimlerinde 39 yıl sonra yine mezun olduğu okula giden ve aynı sırasına oturan Başkan Yılmaz, eski günlerini yad etti. Herşeyi dün gibi hatırladığını ifade eden Yılmaz, ?19 Mayıs Lisesi´nin bulunduğu sokaktan ne zaman geçsem hep o yıllar tekrar gözümün önünde canlanıyor? dedi.

                      ?O YILLAR HAFIZAMDAN HİÇ SİLİNMEDİ´

   Lise yıllarının insanın hafızasına kazındığını ve asla silinmediğini kaydeden Yılmaz, ? Burada bana 10 kişinin ismini sayın desen hepsini sayarım. Birbirinizi sevin. Aranızda belki rekabetler vardır. Ama inanın buradaki arkadaşlıklarınızı su gibi özleyeceksiniz. Bu sınıfta kaydedilmiş fotoğraf karelerini ve kamera çekimlerini asla kaybetmeyin. Muhakkak bir albüm yapın. Yıllar sonra o albümlere bakmak çok güzel bir duygu. Bir bakıyorsunuz yüzünüz değişmiş. Fiziğiniz değişmiş. Yıllar su gibi akıp gitmiş? diye konuştu.

                         ÖĞRENCİLERE DİL ÖĞRENİN ÖĞÜTÜ

   Öğrencilere lise yıllarının kıymetini bilin ve mutlaka bir dil öğrenin diyerek öğüt veren Başkan Yılmaz, ?Üniversite yılları zor değil. Hatta çok çabuk geçiyor. Asıl zor olan hayata atıldıktan sonraki süreç. Niye çünkü dünya rekabet dünyası.  En önemli konulardan biri de yabancı dil. Ne olur yabancı dil öğrenin çocuklar. Liseden sonra öğrenirim asla demeyin. Çok zorlanırsınız. Benim keşke şu işi daha önce yapsaydım diye serzenişte bulunduğum tek konu bu oldu. Çünkü daha sonraki yıllarda yabancı dil öğrenebilmek için inanılmaz bir enerji harcadım. Dil öğrenmeyi asla ihmal etmeyin. Çünkü dil öğrendiğinizde dünya vatandaşı oluyorsunuz?  ifadelerini kullandı.

                          OKUL BANDOSUNUN MAJÖRÜ

   Tahtaya ?Sevgili kardeşlerim hepinize hayırlı gelecekler diliyorum? notu yazarak sınıftan ayrılan Başkan Yılmaz, öğrencilerle selfie yapmayı da ihmal etmedi. 1967 yılında okul bandosuna majörlük yaparken çektiği fotoğrafı okul koridorunda asılı olarak gören Yılmaz, duygulu anlar yaşadı.  Okul önünde hatıra fotoğrafı çekiminin ardından ziyaret sona erdi.