Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası`na ilişkin Türk Kızılayı Terme Şube Başkanı Mali Müşavir Mehmet Aksuoğlu Kızılay Haftası ilgili açıklamalarda bulundu.

Aksuoğlu konuşmasında, “145 yıldır gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine yardım eli uzatan bir kurumdur.
Savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Türk Kızılayı gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. Türk Kızılayı`nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur.

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı, kan, ilk yardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunmaktadır.”dedi.

Aksuoğluu ayrıca, “Termeli hemşehrilerimizi Kızılay Haftası nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri Cumhuriyet Meydanı’nda yine Perşembe günü Fatih ilköğretim okulu bahçesinde düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasına bekliyoruz.”diyerek
30 Ekim Çarşamba Cumhuriyet Meydanı, 31 Ekim Perşembe Cumhuriyet Meydanı ve yine 31 Ekim Perşembe günü Fatih İlköğretim Okulu Bahçesi kan bağışı yapılacağını belirtti.

SİZ DE GÖNÜLLÜ KAN  BAĞIŞÇISI OLUP GÖNÜLLERDE YAŞAYINIZ…

KAN BAĞIŞLAMANIN YARARLARI
Son olarak Mehmet Aksuoğlu kan bağışının yararları ile ilgili şunları belirtti.
“Kemik iliğinin yağlanmasını önler, kan yapımını canlı tutar. Kandaki yağ oranı düşer. Baş ağrısı, stres, kaşıntı,tansiyon, alerjik reaksiyonlara ve yorgunluklara iyi gelir. Kan bağışladıktan sonra vücutta yeni kan hücreleri yapıldığı için kişi canlılık kazanır.