Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Samsun?un Terme İlçesinde Bilgi Gazetesi yazar kadrosu ve gazetenin sahibi Dilek Şentürk tarafından ilk sayısı Haziran 2013`te çıkan, Terme`nin kültür hayatına yeni bir soluk getiren Bilgi Pınarı Dergisi`nin ikinci sayısı 25 Ekim`de okuyucusu ile buluştu.

Bu sayıda Yazar-Ahmet Sezgin’in, Termeli yazar şair ve televizyoncu Dr. Senai Demirci ile yapmış olduğu söyleşiyi beğeniyle okuyacaksınız.
Yazar Baha Rahmi Özen’in kaleme aldığı “Simenita’nın Gözlerinden Akan Simenit” yazısı tarihe ışık tutması açısından önem arz ediyor.

Sonraki sayılarda da devam edeceğimiz Terme’nin köklü ailelerinin anlatıldığı bölümde bu sayımızda Soğancılar’ı tanıttık.
Selim Eroğlu’nun sepet ve sepetçilik üzerine araştırması, Mehmet Türkan’ın Terme’nin Demografik Yapısı, Ahmet Akbulut’un Terme’de Polis Teşkilatının Kuruluşu, Seyfi Günaçtı’nın Töngellibel’den Ambartepe’ye adlı tanıtım yazısı, İsa Semiz’in Terme’de Çocuk Oyunları, Dilek Şentürk’ün
Güneydoğunun Göçmen Kuşları ile Yılların Eskitemediği Şoför Nusret Kambur’u anlattığı yazısıyla uzun bir yolculuğa çıkılıyor.

Yılmaz İmanlık’ın Kristal Dünyalar, Fikriye Şavlığ’ın Bir Avuş Sevgi, Nermin Yılmaz’ın Zoraki Gülücükler, Şenol Yılmaz’ın Sanat Aynasından Yansımalar, Zeki Ordu’nun Hasibe Ninen’nin Gülleri ve Gaz Lambaları, Burak Akarsu’nun Çocukluk İşte, Esma Ercan’ın Düğünümüz Var Dostlar, Nazmi
Kılıç’ın Baharın Habercisi Leylekler, Yetkin Karamollaoğlu’nun Terme’de Bodur Elma Yetiştiriciliği adlı yazılar yer almaktadır.
Şiirleriyle Hamit Demir, Recep Aydemir, Azmi Taştan, Merve Özdin ve Terme’nin En Mutlu Prensi duygulu anlar yaşatıyor.

Yine her sayımızda farklı komşuların anlatılacağı dergimizde bu sayımızda Çarşamba’yı anlattık.
Piyasaya çıktığı daha ilk günden dergi üzerine sohbetlerin başlaması, ikinci sayının sabırsızlıkla beklendiğinin göstergesi oldu.
Gerek yazarlarının ve gerekse masa başı ekibinin uzun, yorucu ve dikkat isteyen çalışması sonucu ortaya konulan eserde her kesimden insanımızın kendinden bir şeyler bulacağını düşünüyoruz.

5.00 TL`ye satışa sunulan dergiyi Terme Bilgi Gazetesinden ve ilçemiz kitapçılarından temin edebilirsiniz.
Bilgi Pınarı Dergisi sahibi Dilek Şentürk, “İlk sayımız çıktığında ilçemizde kültür, sanat, edebiyat ve aktüalitenin bir arada olduğu bir derginin eksikliğini görmüş olduk. Bu dergimizle ilçemizdeki bu eksikliği gidermenin gayreti içindeyiz. Dergimizin Terme ve Terme dışında beğenilmesi bizleri mutlu ederken işimize daha fazla sarılıp daha titiz çalışmamız gerektiğinin sorumluluğunu yükledi. Özellikle şehir dışındaki akademisyenleri-mizin dergimizi beğenmesi bizleri onurlandırmıştır.

Hedefimiz; bakış açımızı, ufkumuzu genişleterek okuyucuya daha yakın olma yolunda ilerlerken, dünyanın neresinde olursa olsun tüm Termelilere kucak açarak kültür köprüsü kurmaktır.
Bizi kırmadığı için katkılarından dolayı Sayın Dr. Senai Demirci ve söyleşiye emek veren Ahmet Sezgin hocamıza çok teşekkür ediyorum.

Yine bu sayımızda büyük emek vererek yazılarıyla katkı sağlayan fedakar yazarlarımıza ve reklam vererek maddi destek veren Termeli işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Ellerine ve yüreklerine sağlık. Üçüncü sayımızda farklı yazı, fotoğraf ve araştırmalarla buluşmayı umut ediyoruz. Kusurumuz varsa okuyucularımızın affına sığınıyoruz.”dedi.

Derginin Yazı İşleri Müdür Yılmaz İmanlık ise, “Dergimizin ikinci sayısını elimize aldığımızda aylardır uzaktaki bir sevdiğinin yolunu bekleyen birinin sevdiğine kavuştuğu andaki heyecanı duyduk. Terme için bu derginin giderek daha da güzelleşen bir kültür demeti olacağını düşünüyoruz. Bu derginin Terme için aslında ne ifade ettiğini yıllar sonraki nesiller daha iyi anlayacaktır.”dedi.