Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

8´İNCİ KEZ DÜZENLENDİ

 8´İNCİ KEZ DÜZENLENDİ

Anadolu Gençlik Derneği´nin Türkiye genelinde lise öğrencilerine yönelik düzenlediği gelenekselleşen ve ülke genelinde 200 bin öğrencinin katılımı ile "Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nın 8´ncisi Samsun ve ilçelerinde 15 Aralık 2018 Cumartesi gü

Anadolu Gençlik Derneği´nin Türkiye genelinde lise öğrencilerine yönelik düzenlediği gelenekselleşen ve ülke genelinde 200 bin öğrencinin katılımı ile "Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nın 8´ncisi Samsun ve ilçelerinde 15 Aralık 2018 Cumartesi günü gerçekleştirildi.
Yarışma hakkında bilgi veren AGD Terme Şube Başkanı Savaş Kengil, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek, yarışmaya desteklerinden dolayı tüm Termelilere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrenci ve velilere teşekkür etti.
AGD´den yapılan açıklamada, Siyer-i Nebi sınavının bu yıl 8.´ncisinin gerçekleştirildiği kaydedildi. "Siyer- Nebi sınavına Lise, İmam Hatip Lisesi, Meslek Liseleri ve Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Samsun merkez ve ilçelerinde binlerce öğrenci Peygamberimizin hayatını okuyarak sınava hazırlandı. Kaynak kitap olarak ise lise öğrencileri Ahmet Cevdet Paşa´nın ´´Son Peygamber Hz.Muhammed (s.a.v)´´ kitabını okuyarak yarışmaya girdi.
Terme´de 2162 öğrencinin katılımı ile yapılan Siyer-i Nebi sınavı ile ilgili Başkan Kengil ?Bir milletin asıl gücü topu tüfeği yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençleridir. Bu nedenle gençlerimiz bizim için çok önemlidir ve bir gencin istikbali her türlü fedakarlığa değer, amacımız gençlerimizin milli ve manevi değerlere olan aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed´in hayatı hakkında daha hassas ve ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak, örnek bir nesil yetiştirmektir´´dedi.
Ayrıca daha önceden ilan edilen ödüllerin dereceye giren öğrencilere 31 Aralık 2018 Pazartesi günü Saat 19.30´da Terme Kapalı Spor Salonunsa yapılacak olan Mekke´nin Fethi Gecesi programında verileceğini belirterek tüm Terme halkını programa davet etti.