Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AHMET SEZGİN´İN ÜNYE KONFERANSI

 AHMET SEZGİN´İN ÜNYE KONFERANSI

Gazetemiz yazarlarından Ahmet Sezgin, İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümü olan 12 Mart Pazartesi günü Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam-Hatip Lisesinde ?M.Akif ve İstiklal Marşımızı Anlamak? konulu bir konferans verip ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isiml

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, verdiği konferansta ?İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy; şair-yazar olmanın yanında fikir ve dava adamı, aydın, veteriner, üniversite hocası, milletvekilidir. Onun Arapça, Farsça ve Fransızcayı mükemmel konuşup yazabildiğini; Kur´an meali yazacak kadar dini ilimlere haiz bir hafız olduğunu, İstanbul Boğazını yüzerek geçecek kadar yüzme bildiğini, güreş şampiyonluklarının bulunduğunu biliyor muydunuz?
Mehmet Akif; çok vefalı, merhametli, mert, dürüst, vatanperver ve yardımsever bir insandı. O, çok yönlü bir şahsiyetti. Hem İslam ve Doğu klasiklerini hem de Batı klasiklerini okuyan bir büyük aydındı o. Kışın giyecek paltosu olmadığı halde İstiklal Marşı için kendisine verilen büyük maddi ödülü şehit ailelerine bağışlayan İslam ve İstiklal şairidir o.
İstiklal Marşımızın ana fikri, ?Hakkıdır Hakk´a tapan milletimin istiklal? mısraı olduğu için marşın sonunda da tekrarlanmıştır. Bu marşımız, hem istiklalimizin destanıdır hem millî mutabakat metnimizdir. Bayrağımıza, vatanımıza, milli marşımıza, dinimize, ezanımıza sahip çıkalım.Yurdumuza alçakları uğratmayalım, bastığımız yerleri toprak diyerek geçmeyelim. Mehmet Akif´i ve İstiklal Marşımızın ruhunu anlayalım.? dedi.
Konferans sonunda Okul Müdürü Muammer Öztürk, Ahmet Sezgin´e bir buket çiçek takdim ederek teşekkür etti.
Aynı zamanda Terme M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni olan Ahmet Sezgin, ?Beni konferans ve imza günü için okula davet eden, programı organize eden Edebiyat Öğretmeni Yusuf Ziya Gürler kardeşime, bizi en güzel şekilde ağırlayan Okul Müdürü Muammer Öztürk´e, programımızı dikkatle dinleyen değerli eğitimci kardeşlerime, Asım´ın nesli sevgili gençlere çok teşekkür ederim.? dedi.
Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, öğrenci ve öğretmenlere ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli eserini imzaladı, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.