Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ANKARA-ANITKABİR ve BİLKENT´İ GEZDİLER

 ANKARA-ANITKABİR ve BİLKENT´İ GEZDİLER

Özel Terme Çözüm Temel Lisesi, görerek ve yaşayarak öğrenmek anlayışından yola çıkarak 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Ankara gezisi düzenledi.

Özel Terme Çözüm Temel Lisesi, 3-4 Kasım tarihlerinde Ankara´ya yaptığı gezide, gerek Atatürk´ü anmak, gerekse Cumhuriyetin kurulduğu koşulları yerinde görmek adına bu geziyi düzenlediklerini ifade etti.
Gezinin ilk durağı Atatürk´ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir oldu. Sabah on sularında öğrencilerle birlikte Ata´nın huzuruna çıkma gururunu yaşayan öğrenciler resmi töreni de izleme fırsatı buldu. Resmi törenin ardından Anıtkabir Müzesi ziyaret edildi. Özellikle müzenin yeni açılmış bölümleri, canlandırmalar ve efektlerle düzenlenmiş alanlar öğrencileri oldukça etkiledi.
Anıtkabir´e yapılan ziyaret sonrası, Bilkent Üniversitesi ziyaret edildi. Burada da öğrencilere üniversite hakkında bilgi verildi. Kampüsteki tüm bölümler gezdirilerek işleyiş anlatıldı.
Üniversite tanıtım sorumlusu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 4.sınıf öğrencisi Gökçe Hanım eşliğinde öğrencilere tanıtım videosu izletilirken, üniversitenin sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel uygulamaları hakkında bilgiler verildi.
Özellikle Bilkent Üniversitesi´nin ünlü İngiliz eğitim danışmanlığı firması Quacquarelli Symonds´ın (QS), dünya üniversitelerini istihdam oranlarına göre değerlendirdiği sıralamada, Türk üniversiteleri arasında birinci sırada yer alması öğrencilerin üniversiteye bakış açısını olumlu yönde etkiledi.
Okulun rehber öğretmeni Hilal KANİ ?Birçok alanda ülkemizin önde gelen üniversitelerinden olan Bilkent Üniversitesi´nde okumanın da şartları var tabi ki? Seçkin öğrencilerin olduğu bir ortamda bulunmak için çok çalışmak gerekir. Aranızdan bazılarının bunu başaracağını biliyorum. Sizleri böyle mekanlarda görmek biz öğretmenlerinizi onurlandırır.? dedi.
Öğrenciler merak ettikleri sorulara cevap bulurken üniversitelerden büyük bir beğeniyle ayrıldılar. Öğrenciler, benzer gezilerin ilerleyen tarihlerde de yapılmasını ve bu gezilerin kendilerini başarı bakımından motive ettiğini dile getirdiler.