Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AYŞE KART İLÇEMİZİN GURURU OLDU

   AYŞE KART İLÇEMİZİN GURURU OLDU

Kozluk Ortaokulu 8.Sınıf öğrencisi Ayşe Kart, 2019 Lise Giriş Sınavı´nda tüm soruları doğru cevaplayarak aldığı 500 tam puanla Türkiye birincisi olurken ilçemize de büyük bir gurur yaşattı.

Terme´nin Cılar Mahallesi´nden taşımalı olarak Kozluk Ortaokulu´nda temel eğitimini tamamlayan Ayşe Kart, 2019 Lise Giriş Sınavı´nda tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.
Çiftçilikle uğraşan bir ailenin köy okulunda okuyan çocuğunun Türkiye birincisi olmasının kendileri için çok şey ifade ettiğini aktaran Kozluk Ortaokulu Müdürü Cemal Çifci, ?Öğrenci düzenli çalışır, öğretmenleri özveriyle eğitim öğretim yapar, aile gerekli desteği sağlarsa ortaya böyle bir tablo çıkması çok da şaşırtıcı değildir. Öğrencim özel ders almadan sadece okulumuzda hafta sonu Destekleme Yetiştirme Kursuna devam etmiş ve öğretmenlerinin rehberliğinde planlı çalışarak bu başarıyı yakalamıştır. Ben öğrencimi tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Ayrıca öğretmenlerimi ve öğrenci ailesini de en içten dileklerimle kutluyorum. Okulumuz ve ilçemize böyle gurur tablolarının her yıl yaşatılmasını temenni ediyorum.?dedi.
Terme Bilgi Gazetesi olarak biz de ilçemize bu gururu yaşatan öğrencimiz Aşye Kart´ı kutlar başarılarının devamını dileriz. Ayrıca ona bu süreçte öğrenciye destek olan annesi ev hanımı Hatice Kart ve çiftçilikle geçimini temin eden babası Fetih Kart ile öğretmenlerini tebrik ederiz.