Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

BALLI YUMURTA´DAN İKİNCİ BASKI

  BALLI YUMURTA´DAN İKİNCİ BASKI

Gazetemiz yazarlarından, Terme Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık´ın ?Ballı Yumurta? isimli hikâye kitabının ikinci baskısıyla 4. Ordu Kitap Fuarında okurlarıyla buluştu. Kitap Kerasus Yayınları´ndan

Gazetemiz yazarlarından, Terme Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık´ın ?Ballı Yumurta? isimli hikâye kitabının ikinci baskısıyla 4. Ordu Kitap Fuarında okurlarıyla buluştu. Kitap Kerasus Yayınları´ndan 140 sayfa olarak çıktı.
Aynı zamanda Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen ve sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle bir söyleşi yapan yazarımız, burada öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Birbirinden ilginç, akıcı, sade, içten, güzel hikâyelerin bulunduğu ?Ballı Yumurta? isimli kitabın arka kapağında şu satırlara yer verilmiş:
?Bu ismi duyduğumuzda hangimiz çocukluğumuzun sihirli günlerine doğru gitmiyoruz ki. Annemiz ya da anneannemizin içine evlât sevgisini katık yaparak hazırladığı ballı yumurta tavasına mis gibi kokan köy ekmeğini büyük bir açgözlülükle bandırırken belki de hayatın da her zaman ballı yumurta kadar tatlı olacağını düşünüyorduk? Yıllar ve yollar bizi ve acılarımızı büyütmeden önce? Hâlâ ballı yumurtaya ekmek banan zeytin gözlü çocuklar var mıdır sahi?
Bu kitapta ?Solmayan Hayaller Ressamı? isimli ilk hikâye kitabıyla dikkat çeken eğitimci-şair-yazar Yılmaz İmanlık´ın 39 adet hikâyesi yer alıyor. Yazar hikayelerinin konusunu şu sözlerle özetliyor. "Ballı Yumurta" isimli bu eser, bal gibi hikâyelerin vagonunda sizi yılların ve yolların ardına çocukluğunuzun damağınızda tat bırakan günlerine götürecek? Yolculuğa hazır mısınız??
Biz de bilgi ailesi olarak yazarımız Yılmaz İmanlık´ı tebrik ediyor; daha nice güzel eserlere imza atmasını diliyoruz.