Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Binlerce Öğrenci caddede kitap okudu

 Binlerce Öğrenci caddede kitap okudu

Samsun Valisi Osman Kaymak´ın öncülüğünde başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ?Samsun okuyor, Samsun İçin Okuma Vakti´ projesi kapsamında Terme´de binlerce öğrenci Atatürk Caddesinde bir araya gelerek bir saat kitap okudu. Belediy

Samsun Valisi Osman Kaymak öncülüğünde kitap okuma alışkanlığının artması için başlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Samsun Okuyor, Samsun İçin Okuma vakti projesi kapsamında başlayan okuma etkinliğine, Terme ilçesi binlerce öğrenci ile destek verdi. Terme´de binlerce öğrenci Atatürk Caddesinde bir araya gelerek, kitap okudu.

Öğrenciler, Atatürk Caddesinde yanlarında getirdikleri kitapları havanın soğuk olmasına aldırış etmeden bir saat süresince okudu. Samsun okuyor projesi kapsamında her gün akşam 20.00 ile 21.00 arasında vatandaşlar ve öğrenciler bir saat süresince kitap okuyor, okudukları kitapları da aynı zaman diliminde twitter üzerinden #samsunokumavakti hashtagi ile yayınlıyorlar.

Çevredeki vatandaşlarında ilgisini çeken okuma etkinliği ile alakalı olarak konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, ?Samsun okuyor projesi kapsamında Sayın Valimizin himayesinde yürütülen okuma projesine yaptığımız etkinlikler ile destek veriyoruz. Bu etkinlikler kapsamında Atatürk Caddesinde binlerce öğrencimiz okuma etkinliği gerçekleştirdi. Gün boyunca 50 okulumuzda etkinlikler devam edecek. Akşam 8 ile 9 arasında twitter üzerinden bu etkinlikleri tüm dünya ile paylaşacağız? şeklinde konuştu.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´da kitap okuyan öğrenciler ile bir araya geldi. Kul, Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından başlatılan projenin önemine vurgu yaparken, projeye en büyük desteğin Terme´den sağlanması için ellerinde geleni yapacaklarını söyledi. Kul açıklamasında, ?Samsun Valimizin başlattığı ?Samsun okuyor´ etkinliğine ilçeler olarak biz de katılıyoruz. Okumak ve bilgi, gelecek için belirlediğimiz en büyük hedefimizdir. Samsun okuyor etkinliğine termede yaptığımız eğitim yatırımları ile beraber en büyük katkıyı da Terme sunacaktır? şeklinde konuştu.