Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

?BİR KAN ÜÇ CAN?

  ?BİR KAN ÜÇ CAN?

Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim şenlikleri kapsamında Türk Kızılay´ı Orta Karadeniz Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içinde bir kan bağışı kampanyası düzenledi.


Sağlık Hizmetleri Alan Şefi İkram Şen tarafından ?kan bağışı hakkında toplumu bilinçlendirmek, insanlarda farkındalık yaratmak, özellikle bölgemizdeki kan bağışçısı sayısını artırmak ? amacıyla hayata geçirilen ?BİR KAN ÜÇ CAN? projesi kapsamında düzenlenen kan bağışı kampanyasına halkın ilgisi yoğun oldu.
Programda aynı zamanda en az 1500 kişiye Aşure dağıtıldı
Öğrencileriyle birlikte projeyi gerçekleştiren Sağlık Hizmetleri Alan Şefi İkram Şen, ?Ülkemizdeki yıllık kan ihtiyacı 2 milyon 500.000, bölgemiz olan Orta Karadeniz´de 120.000 olduğu Türk Kızılay´ı yetkililerinden öğrenilmiştir. Amacımız bu rakamı birazcık olsun artırabilmek, kan bağışına katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda böyle bir proje düzenleme gereği duyduk.
Bu projeye destek veren başta Belediye Başkanımız Şenol Kul, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özer Ersoy, Okul Müdür Vekilimiz Salim Çil olmak üzere Belediye Kültür İşleri Müdürü Nuray Selçuk; özellikle Aşure yapımı ve dağıtımı konusunda bizlere yardımlarını esirgemeyen İş Adamı Alaattin Bacacı´ya, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve halkımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin hem okulun tanıtımında hem de kan bağışı konusunda etkili olduğunu düşünüyorum.? dedi.