Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İLÇE MİLLİ EĞİTİM´DEN ?C.ZARİFOĞLU OKUYORUM PROJESİ´

     İLÇE MİLLİ EĞİTİM´DEN  ?C.ZARİFOĞLU OKUYORUM PROJESİ´

Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Milli Mücadele´nin 100. yılı kapsamında "Terme 100. Yılda 100 Bin Kitaba Koşuyor" parolasıyla ilkokul 4. sınıf, ortaokul 5. ve 6. sınıflar ile lise 9. ve 10. sınıflar arasında 3 ayrı kategoride "Cahit Zarifoğlu Okuyorum

?Kitap Okuma Yarışması? ödül töreni, 14 Haziran 2019 Cuma günü Terme Belediye Kültür Merkezi´nde büyük bir heyecanla yapıldı. Ödül töreninde projenin ev sahipliğini yapan Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy başta olmak üzere mülki amirler, okul müdürleri ve öğretmenlerle birlikte dereceye giren öğrenci ve aileleri katıldı.
Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin; ödül töreninde ?Yedi Güzel Adam? şairi Cahit Zarifoğlu´nun hayatı, edebî şahsiyeti, eserleri hakkında bir konuşma yaparak Cahit Zarifoğlu´nun pek bilinmeyen yönlerinden, ?Yedi Güzel Adam? ile ?Mavera? dergisinden bahsetti.
İlkokul öğrencilerinin 3; ortaokul öğrencilerinin 4; lise öğrencilerinin de 3 kitap okuyarak katıldığı "Cahit Zarifoğlu Kitapları Okuma Yarışması"nda birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere bisiklet; 3., 4. ve 5. olanlara dron ödülleri verildi. Her kategoride 25 öğrenciye de çeşitli kitap hediyeleri verildi. Ayrıca ilk 10´a giren öğrenciler, Samsun gezisiyle ödüllendirildi.
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve Yazar Ahmet Sezgin: ?Keşke Cahit Zarifoğlu gibi bir büyük şair-yazarımızın eserleri çok daha uzun bir zaman diliminde daha fazla öğrenciye okutturulabilseydi! Bu okuma projesinde yarışmaya ilgi ve verilen ödüller güzel ve anlamlı. Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere emek verenleri ve yarışmaya katılanları yürekten tebrik ederim.? dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy da: ?Bu projenin mimarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Atınç Kasapoğlu başta olmak üzere emeği geçen bütün öğretmenleri, idarecileri, yarışmaya katılıp kitapları okuyanları, özellikle de dereceye giren öğrencileri tebrik ederim. Ahmet Sezgin Hocama da çok teşekkür ederim.? dedi.