Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

İLKSAN 75. YIL ÇALIŞTAYI YAPILDI

   İLKSAN 75. YIL ÇALIŞTAYI YAPILDI

?İLKSAN 75. Yıl Çalıştayı? 17-18 Kasım 2017 tarihleri arasında Manavgat´taki Starlıght Conventıon Center´da yoğun katılımla gerçekleşti.

Çalıştay, Milli Eğitim bakan yardımcısı, MEB müsteşar yardımcısı, MEB teftiş kurulu başkan yardımcısı, Antalya il milli eğitim müdürü, Manavgat ilçe milli eğitim müdürü, Gazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi´nde görevli akademisyenler, eğitim sendikalarının yöneticileri, İLKSAN´ın eski yönetim kurulu başkan ve üyeleri, vakıf ve sandıkların yöneticileri, banka-portföy şirketlerinin yöneticileri, anlaşmalı kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri ile İLKSAN il ve ilçe temsilcilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.
İLKSAN 75. Yıl Çalıştayı´nda, ülkemizde bir ilk gerçekleştirilerek, tamamlayıcı sosyal güvenlik hizmetleri veren munzam sandıkların akademik anlamda ve pratikte genel sorunları tartışılarak, çalıştay sonucunda düzenlenecek sonuç bildirgesi ile bu sandıkların gelecek perspektifine bir ışık tutuldu.
Çalıştayın ilk gün oturumunda protokol konuşmaları yapıldıktan sonra yemek arası verilerek kurulan komisyonlar belirlendi.
İkinci oturum ise Çalıştay Gruplarının sonuç bildirgelerinin sunumu ve tartışılması ile devam edildi.
Bu kapsamda, haklar ve yükümlülükler Çalışma Komisyonu Başkanı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Şenay Gökbayrak, Finans Çalışma Komisyonu Başkanı Uludağ Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Yusuf Alper, Faaliyetler ve Beklentiler Çalışma Komisyonu Başkanı Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Kadir Arıcı, Çalışma komisyonlarının sonuç bildirgelerinin sunumunu gerçekleştirdi.
75. Yıl çalıştayının ikinci gün çalışmalarında, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Kadir Arıcı, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Ufuk Aydın, Uludağ Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Yusuf Alper, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Şerife Özşuca ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Şenay Gökbayrak yönetimindeki ?Türk Sosyal Güvenlik Sisteminde Tamamlayıcı Sosyal Güvenlik Araçları? konulu panel çalışması yapıldı.
Çalışma komisyonlarının sonuç bildirgelerinin sunumu ardından Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz´ın kapanış konuşması ile sona erdi.
İlksan 75. Yıl Çalıştayına Samsun ilini temsilen il delegeleri Nazmi Kılıç, Rüstem Kurnaz, Leyla Er, Tolga Can ile ilçe temsilcileri Ahmet Koçyiğit, Erol Kurt, Engin Arslan, Hasan Köse, Zehra Gül Köycü, Hüseyin Akdemir, Tuncer Bora katıldı. 75. Yıl Çalıştayı´nın İLKSAN Ailesine hayırlara vesile olmasını dileriz.