Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İMAM-HATİP LİSESİNDE ?OKUMA YARIŞMASI´

 İMAM-HATİP LİSESİNDE ?OKUMA YARIŞMASI´

Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Ahmet Sezgin´in ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli deneme kitabıyla ilgili olarak bir "Okuma Yarışması" projesi gerçekleştirdi.

Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi; yazarımız Ahmet Sezgin´i öğrencilerle kitap ve yazarlık üzerine bir söyleşi yapmak üzere davet ederek okulun konferans salonunda 31 Mayıs 2019 Cuma günü ödül töreni ve imza etkinliği de organize etti.
Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, öğrenci ve öğretmenlere hitaben yaptığı söyleşide 35 yıl öncesinde mezun olduğu Terme İmam-Hatip Lisesindeki öğrencilik hatıralarından, okuma aşkından söz etti. Ayrıca öğrencilerin kitap ve yazarlıkla ilgili sorularını cevapladı.
Müdür Yardımcısı Abdülkadir Öztürk´ün sunuculuğunu yaptığı ödül töreninde okuma yarışmasında ilk üç dereceye giren öğrencilere Okul Müdürü Yakup Ar ve Şair-Yazar Ahmet Sezgin tarafından bisiklet, spor ayakkabısı ve futbol topu ödülleri verildi. 120 öğrencinin katıldığı, ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli kitapta yer alan 41 denemeden 41 sorunun sorulduğu Okuma Yarışması´nın birincisi Ahmet Faruk Kaya, bisiklet ödülünü kazandı.
Yazar Ahmet Sezgin; ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli kitabını okuyup yarışmaya katılan imam-hatipli öğrencilerin kitaplarını ödül töreni sonunda imzalayıp onlarla sohbet etti.
Okul Müdürü Yakup Ar: ?Bu anlamlı okuma yarışması projesiyle öğrencilere hem deneme kitabı okuma alışkanlığı kazandırmak istedik hem de çok değerli Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin Hocamızı ve çok kıymetli eseriyle öğrencilerimizi buluşturarak millî ve manevi değerlerimizle gençlerimizin kafa ve ruhlarını güzel şekilde beslemeyi amaçladık. Kitap okuma yarışmasına katılan çok sevgili öğrencilerimizi tebrik ederken kıymetli Ahmet Sezgin Hocamla projeye emek veren değerli öğretmenlerimize de çok teşekkür ederim.? dedi.
Ahmet Sezgin: "Aşk Medeniyetine Yolculuk isimli kitabımızın mezun olduğum lisede onlarca öğrenci tarafından örnek bir okuma projesi çerçevesinde okunduğunu görmenin büyük heyecan ve şükrünü yaşıyorum. Deneme kitabımızı ve bizi güzel yüreklerle buluşturan çok kıymetli Okul Müdürü Yakup Ar Hocam ile değerli eğitimcilere çok teşekkür ederim. Kitap okuma yarışmasına katılan ve dereceye giren öğrencileri de yürekten tebrik ederim.? dedi.