Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KIZ İMAM HATİP LİSESİNDEN ANLAMLI PROJE

  KIZ İMAM HATİP LİSESİNDEN ANLAMLI PROJE

İlçemiz Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri engelli vatandaşla-rımıza tekerlekli sandalye hediye etti.

Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü Rehber öğretmen ve öğrencileri tarafından organize edilen proje kapsamında 1 tanesi akülü olmak üzere toplam 6 adet tekerlekli sandalye temin edildi. Kulüp öğretmeni tarafından ulaşılan hayırseverlerin yanı sıra, okul öğretmen ve öğrencilerinin dahil olduğu proje kapsamında temin edilen tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Durmuş Akman, projede yer alan öğrencilerle birlikte Terme Engelliler Derneğini ziyaret etti. Ziyarette sandalyelerden bir tanesi ihtiyaç sahibi engelli vatandaşımıza ulaştırılmak üzere derneğe bağışlandı. Ziyarette dernek başkanı Ahmet Kökten anlamlı bağışları nedeniyle Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İdareci öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek, farkındalık oluşturma adına yapılan faaliyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalye almak için Terme Engelliler Derneğine müracaat etmiş ancak yine maddi imkansızlıklar nedeniyle talebine cevap alamamış olan yaşlı bir engelli vatandaşa ev dışında gezmesine imkan sağlamak için akülü sandalye ve ev içinde dolaşabileceği tekerlekli sandalye hediye edildi. Yine ilçemiz Çanaklı Mahallesinde ikamet eden bir vatandaş da öğrenciler tarafından evinde ziyaret edilerek ortopedik engelli sandalyesi hediye edildi.
İhtiyaç sahibi vatandaşları evinde ziyaret ederek hediyeleri bizzat teslim eden öğrenciler, farklı insanlarla tanışma ve farklı hayatları tanıma imkanı buldu. Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde öğrencilerin gerçekleştirdikleri sosyal etkinlik projesinin amacına ulaşmasından dolayı mutlu olduğu gözlemlendi.
Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Durmuş Akman, Beden Eğitimi öğretmeni önderliğinde Spor Kulubü tarafından sosyal etkinlik projesi olarak hayata geçirilen bu anlamlı bu etkinliğin gerek yardım alanlar gerekse yardım edenler tarafından amacına ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okul olarak sosyal projelerde öğretmen ve öğrencileriyle sorumluluk üstlenmeye devam edeceklerini söyledi.
Okul Müdürü Durmuş Akman ?İnsanların en iyisi insanlara faydalı olandır? düsturundan hareketle projeyi gerçekleştiren başta spor kulübü öğretmen ve öğrencilerine, bu anlamlı projeden dolayı teşekkür ediyorum?dedi.