Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

M.AKİF ERSOY´DA ÖĞRECİLERE TERCİH SEMİNERİ

     M.AKİF ERSOY´DA ÖĞRECİLERE TERCİH SEMİNERİ

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nde 20 ve 21 Temmuz günlerinde Eğitimci Ahmet Sezgin tarafından öğrencilere üniversite tercihi ve meslek seçimi hususunda seminer verildi.

Türk dili ve edebiyatı öğretmeni ve eski dershaneci Ahmet Sezgin, 21 Temmuz Perşembe günü kalabalık öğrenci grubuna genel bilgiler verirken 21 Temmuz Cuma günü öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevap verdi.Daha sonra da öğrencilerin tercih listelerini tek tek kontrol edip öğrencilere tavsiye ve uyarılarda bulundu.
Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, 2 günlük seminerinde öğrencilere özetle şöyle dedi:
"Üniversite programı ve üniversite tercih etmeden önce güvendiğiniz hocalarınızla, ailenizle, düşündüğünüz mesleği icra eden başka büyüklerinizle istişare edin ama son kararı kendiniz verin mutlaka.
Kendi kişilik özelliklerini, neden hoşlandığınızı, neye ilgi ve yeteneğinizin olduğunu, hangi mesleği daha çok sevip başarılı ve mutlu olabileceğinizi iyi düşünün. Tercih ettiğiniz fakülte ve bölümde okuyacağınız dersleri iyi araştırın. O mesleğin özelliklerini, avantaj ve dezavantajlarını araştırın. O mesleği 30-40 sene yapıp yapamayacağınızı, bunun sizi mutlu edip edemeyeceğini iyice düşünün. Bir mesleğin iş bulma, kariyer ve maddi imkânları önemlidir ama her şeyden önce o meslekle sizin karakter ve kimlik özellikleriniz, yetenekleriniz arasındaki uyum daha önemlidir.
Puanım yüksek, ziyan olmasın, bir yıl daha uğraşmayayım diye hiç sevmediğiniz, ilgi duymadığınız, sonradan pişmanlık duyacağınız, bırakmak isteyeceğiniz, bitirdiğinizde iş sıkıntısı çekeceğiniz, çalışırken mutlu olamayacağınız bir şeyi sakın tercih etmeyin.?
Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Çakır Ahmet Bilgin de: ?Ahmet Sezgin Hocam, hastası olmasına rağmen büyük fedakarlıkta bulunarak öğrencilerimize çok faydalı bir tercih semineri verdi. Çocuklarımız, geleceğimiz adına kendisine çok teşekkür ederiz.? dedi.