Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

MEHMET .AKİF ERSOY´DA KUTLU DOĞUM PROGRAMI

 MEHMET .AKİF ERSOY´DA KUTLU DOĞUM PROGRAMI

22 Nisan Cuma günü Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hüseyin Kıroğlu´nun rehberliğinde öğrenciler tarafından Kutlu Doğum Programı gerçekleştirildi.

Sunuculuğu Şükür Akbulut ve Derya Uyanık tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programı, Mücahit Şahin isimli öğrencinin okuduğu Kur´an-ı Kerim ile başladı. Hüseyin Kıroğlu, öğrencilere ayet ve hadislerle pekiştirdiği ?Allah ve Peygamber Sevgisi? konulu kısa bir konuşma yaptı.

Kutlu Doğum Programı´nda Pınar Köse isimli öğrenci; Ahmet Sezgin´e ait ?Güllerimi Ver Anne? isimli şiiri, Berna Öztürk, ?Ben Böyle Olmamalıyım? isimli şiiri ezbere okurken, Gam-ze Gökçe Güler de, ?Yetim Kız? isimli ilahiyi seslendirdi. Semanur Akbulut, ?Peygamber Efendimiz Kimdir?? başlıklı bir sunum yaparken Cansu Orman da Peygamber Efendimiz´in ?Veda Hutbesi?ni okudu. Bir grup öğrencinin okuduğu hadisi şerifler ise dikkat çekici ve mesaj vericiydi.

Kutlu Doğum Programı sonunda ?Siyer-i Nebi Kitap Okuma Yarışması?nda okul çapında dereceye giren Semanur Akbulut ve Derya Uyanık isimli öğrencilere birer gram altın hediye edildi. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bütün öğrenci ve öğretmenlere 12-B sınıfı tarafından renkli kâğıtlara yazdıkları ayet ve hadisler hediye edildi. Gülsuyu ve lokum ikramıyla program sona erdi.

Din Kültürü Öğretmeni Hüseyin Kıroğlu: ?Okulumuzda duyarlı öğrencilerimizle ilk defa Kutlu Doğum etkinliği yapmanın büyük bir mutluluğunu yaşadık hep birlikte. Bütün öğrencilerimizin büyük bir ilgiyle dinlediği bu çok anlamlı Kutlu Doğum Programında Hz. Peygamber sevgisiyle büyük özveride bulunan öğrencilerimizi, stajyer öğretmenimiz Çiğdem Şencan´ı yürekten tebrik ediyorum.? dedi.