Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MEHMET AKİF ERSOY´DA TÜRKÜ VE ŞİİR ZİYAFETİ

   MEHMET AKİF ERSOY´DA TÜRKÜ VE ŞİİR ZİYAFETİ

Şair ve Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Bilir ile Termeli Yazar Rahmi Özen tarafından 20 Mayıs Cuma günü Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nde bir grup öğretmen ve öğrenciye türkü ve şiir ziyafeti verildi.

Şair ve Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Bilir ile Termeli Yazar Rahmi Özen tarafından 20 Mayıs Cuma günü Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nde bir grup öğretmen ve öğrenciye türkü ve şiir ziyafeti verildi. Program, okul öğretmen ve öğrencileri tarafından büyük bir beğeni ve zevkle dinlendi.
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve Şair Ahmet Sezgin´in de okuduğu şiirlerle eşlik ettiği programda Ozan Mustafa Bilir; öğretmen ve öğrencilere ?Çarşambayı Sel Aldı?, ?Söylesem mi Söylemesem mi?, ?Mihriban?, ?Yemen Türküsü?, ?Kara Toprak?, ?Uslan Be Halil İbrahim? gibi çok meşhur türküleri söyledi. Şair-Yazar Rahmi Özen, türkülerin anlam ve öykülerinden bahsetti. Öğretmen ve öğrenciler de türkülere yer yer eşlik ederek, şiirler okuyup türkü söyleyerek programa renk kattılar.
Mustafa Bilir´in okuduğu ?Terme Pirinci? isimli türkü, öğrenciler tarafından ilk olarak beğeniyle dinlendi. Bazı öğrencilerden sonra Edebiyat Öğretmeni Şenol Yılmaz´ın Obalı mahlaslı Bilir ile iki türkü söylemesi, programın sürprizlerindendi.
Yazar Rahmi Özen, türkülerimizin anlam ve değerinden bahsetti; anlattığı ?Çarşamba Sel Aldı? isimli türkünün kahramanları Hasan ile Dudu´nun aşk hikâyesi öğrencileri hüzünlendirdi. Rahmi Özen, Sivas´ta lise öğrenciliği döneminde Âşık Veysel, Arif Nihat Asya, Yavuz Bülent Bakiler gibi büyük şairleri dinleyerek edebiyat ve yazma zevkini kazandığını ifade etti. Programın sonunda kendi şiirini okudu.
Programın sonunda bir konuşma yapan Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin: ?Okulumuza gelerek verdiğiniz muhteşem şiir ve türkü ziyafetiniz için sizlere çok teşekkür ederim. 12 yıl önce Samsun´da "Şiirden Türküye" isimli bir TV programından sonra Mustafa Bilir Bey ile yine şiir ve türküler vesilesiyle birlikte olmanın heyecan ve zevkini yaşadım. Depreli Hasan, Hekimoğlu Efsanesi gibi çok kıymetli onlarca esere imzasını atmış, 20 ödül sahibi Rahmi Özen üstadım, söz ziyafetiyle gönlümüzü besledi. Şiir ve türkü yürekli öğrencilerimiz için de çok güzel ve faydalı bir programdı. Yüreğinize, sazına, dilinize sağlık...Tebrikler, teşekkürler...? dedi.
Şair ve Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Bilir: ?Gençlerimize edebiyatı ve Türk müziğini sevdirmek, eğitime katkı yapmak asli yurttaşlık görevimizdir. Bu vesile ile Sayın Müdürümüz Mustafa Kurnaz Hocamıza, Samsun´un gurur ismi Yazar Rahmi Özen Hocamıza, öğretmen ve öğrencilerimize ve bu güzel programa vesile olan Şair-Yazar Ahmet Sezgin Hocama çok teşekkür ederim. Güzel bir gündü ve Terme´den güzel duygularla ayrıldık. Yeni ve daha kapsamlı etkinlikler için her zaman yanınızdayım.? dedi.
Gazetemiz sahibi Dilek Şentürk ile sanatçıların eşlerinin de izlediği programın sonunda Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kurnaz, türkü ve şiir programından büyük bir keyif aldıklarını ifade ederek misafir sanatçılara birer çiçek takdim etti. ?Bugün bizlere müzik ve şiir ziyafeti veren, okulumuzu ziyaret ederek bizleri onurlandıran çok değerli Ozan Mustafa Bilir ile Termeli büyük yazarımız Rahmi Özen Hocama, bu programı tertipleyen Ahmet Sezgin Hocamıza, değerli misafirlere şahsım ve okulumuz adına çok teşekkür ederim.? dedi. Öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafları çekilerek program sona erdi.