Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MEHMET AKİF´TE GÜZEL ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

     MEHMET AKİF´TE GÜZEL ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

Terme M. Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nde geleneksel hâle gelen ?Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması?nın beşincisi, 23 Mayıs 2018 Çarşamba günü Cumhuriyet Mes. ve Tek. Anadolu Lisesi konferans salonunda büyük bir heyecan ve coşku ile gerçekleştirildi.

M. Akif Ersoy Anadolu Lisesi Kütüphanecilik ve İletişim Kulübü tarafından organize edilen ?Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması?nda Simge Kıynık, Arif Nihat Asya´nın ?Bayrak? isimli şiiriyle birincilik ödülünü; Sedanur Sekmen, Cemal Safi´nin ?Tek Hece? isimli şiiriyle ikincilik ödülünü ve Mücahit Şahin, Yavuz Bülent Bakiler´in ?Anadolu? isimli şiiriyle üçüncülük ödülünü kazandı.
Ayrıca Beyza Güvenkaya, Orhan Şaik Gökyay´ın ?Bu Vatan Kimin??; Derya Uyanık, Necip Fazıl´ın ?Sakarya Türküsü?; Edanur İleri, Nazım Hikmet´in ?Tahir İle Zühre Meselesi?; Emirhan Bektaşoğlu, ?İstiklal Marşı?; Cansel Kuşçuoğlu, Arif Nihat Asya´nın ?Naat? isimli şiirleriyle mansiyon ödüllerini kazandılar.
Dereceye giren öğrencilere ?Safahat?, ?Çile?, ?Han Duvarları?, ?Safahat´tan Seçmeler?, ?Vur Emri?,?Kendi Gök Kubbemiz?, ?Dağ Uykusu? isimli şiir kitapları ödül olarak verildi. Ayrıca yarışmaya katılan öğrencilerle jüri üyeleri Cevdet Balaban ve Emrullah Şavlığ isimli Edebiyat öğretmenlerine Ay Vakti, Bilgi Pınarı, Hece, Asım´ın Nesli isimli dergiler hediye edildi.
Ezbere Güzel Okuma Yarışması´nın sunuculuğunu da yapan Edebiyat Öğretmeni-Şair-Yazar Ahmet Sezgin: ?Dereceye girerek ödül kazananlar başta olmak üzere yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi, yarışmayı 2 saat süreyle büyük bir ilgi ve heyecanla dinleyen şiir yürekli öğrencilerimizi tebrik ederim. İlçe Millî Eğitim Şube Müdürümüz Cuma Arpacı Bey ile Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Şair-Yazar Mehmet Türkan Hocama davetimize icabet ettikleri için çok teşekkür ederim? dedi. Ahmet Sezgin, bu yılki yarışmanın da Necip Fazıl Kısakürek anısına gerçekleştirildiğini ifade ederek öğrencilere ithafen Necip Fazıl´ın ?Sakarya Türküsü? isimli şiirini okudu.
Okul Müdürü Uğur Uyar: ?Öğrencilerimiz, şiir ziyafeti çektiler, şiirleri yaşattılar bize. Ödül alanlar başta olmak üzere bizleri şiirle doyuran öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu muhteşem programda büyük emeği geçen Ahmet Sezgin Hocam ile şiirleri değerlendiren jüri üyesi değerli meslektaşlarım Cevdet Balaban ve Emrullah Şavlığ´a çok teşekkür ederim.? dedi.
İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Cuma Arpacı da, yaptığı tebrik ve teşekkür konuşmasının ardından Şair Ziya Osman ile Cahit Sıtkı Tarancı´ının ölümsüz dostluğundan bahsederek iki şiir okudu.