Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MEKKE´NİN FETHİ´NİN 1388. YILI KUTLANDI

 MEKKE´NİN FETHİ´NİN 1388. YILI KUTLANDI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Terme Temsilcileri ?İnsanlığa Bir İnşirah!? ?Mekke´nin Fethi? ve siyeri nebi yarışması ödül töreni düzenledi.

Mekke´nin Fethinin 1388. yılı dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Terme Temsilciliği tarafından Terme Kapalı Spor Salonunda 31 Aralık Pazartesi günü ?İnsanlığa Bir İnşirah!? temalı ?Mekke´nin Fethi? ve Siyer-i Nebi yarışması ödül töreni düzenlendi.
Program Terme Atatürk Caddesinden başlayan Mehter Marşı gösterisi ve Terme Belediye binası önünde yapılan kısa görsel gösteri ile Terme Kapalı Spor Salonu´nda devam etti.
Programa, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, Saadet Partisi İlçe Başkanı A. Ziya Kasapoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kapalı Spor Salonu´nda devam eden program İstiklal Marşı ve Terme Çözüm Temel Lisesi öğrencisi Hafız Emir Faruk Yüksel, Türkiye birincisi Hafız Mustafa Altın ve Türkiye 2. si çocuk hafız Mustafa Öztürk´ün Kur´anı Kerim Tilaveti ile başladı.
Programın, açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilcisi Savaş Kengil yaptı.
Kengil, konuşmasında Anadolu Gençlik Derneği´nin faaliyetleri ve amacı hakkında bilgiler vererek yozlaşmaya doğru hızla giden toplumun kendi değer yargılarını yetirdiğinde, bu gidişatın önce ahlâk ve maneviyat ekseni etrafında düzenleyeceğinden bahsederek, bu programın düzenlenmesinde kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.
?İnsanlığa bir İhşirah? Mekkenin Fethi adlı konferansı ise İlahiyatçı Cemalettin Gezgiç verdi.
Gezgiç konferansta, Mekke´nin Fethi´nin insanlık için önemini, Fetih´in manasını, Mekke´nin fethi ile insanlığa örnek olarak gönderilen Resulullah Hz. Muhammet (SAV)´ın insanlığı gönülleri hoşgörü ve mütevalığı fethettiği konularına, fetih ile işgal arasındaki farka değindi.
Konferans sonrası program, sinevizyon ve tiyatro gösterileri ile devam ederken programın sonunda Siyer-i Nebi UMRE özel ödülünün olduğu yarışmada dereceye giren Terme Temel Kır Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tuğba Arslan umre ödülü ile ödüllendirildi.
Ayrıca ilk 6´ya giren öğrencilere burs ödülü, okullarında dereceye giren ilk 3 öğrenciye de hediye çeki ve belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Yarışmada onur ödülüne ise Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi görme engelli öğrencisi Şule Nur Kökten layık görüldü. Öğrenciye ödül olarak kabartmalı Kur´anı Kerim hediye edilirken salonda duygusal anlar yaşandı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen yarışmalarda desteklerini esirgemeyen Terme Milli Eğitim müdürlüğü kurumu adına Şube Müdürü Murat Aydın´a, Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir tarafından plaket takdim edildi.
Program sonunda, Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilcisi Savaş Kengil tarafından, Siyer-i Nebi yarışması öğrenci kayıtlarında Türkiye genelinde 6010 okul arasından öğrenci katında 1.´inci olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okulu Müdürü Uğur Uyar´a plaket takdim edildi.