Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN ?MEHMETÇİK VE ŞEHİTLİK? KONFERANSI

  MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN  ?MEHMETÇİK VE ŞEHİTLİK? KONFERANSI

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, 22/03/2018 Perşembe günü Terme Belediye Kültür Merkezi´nde 11. sınıflara yönelik ?Şehit, Şehitlik, Mehmetçik? konulu bir konferans verdi.

     Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, 22/03/2018 Perşembe günü Terme Belediye Kültür Merkezi´nde 11. sınıflara yönelik ?Şehit, Şehitlik, Mehmetçik? konulu bir konferans verdi.

    Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen konferansta Eğitimci -Yazar Ahmet Sezgin; ?Mehmetçik, şehit ve şehitlik? kavramlarının anlam ve ruhunu ayet ve hadislerin ışığında verirken ?Malazgirt Zaferi?, ?İstanbul´un Fethi?, ?Çanakkale Zaferi?, ?Millî Mücadele?, ?15 Temmuz?, ?Zeytin Dalı Harekâtı? gibi çok önemli tarihi olaylara da değindi. Malazgirt´ten Çanakkale, Kut´ül Amare, Millî Mücadele ve Afrin´e uzanan istiklal, şehadet, direniş ve diriliş ruhunun; Allah, vatan, millet ve bayrak aşkının günümüze yansımalarını ?şehit ve Mehmetçik? özelinde şiir, marş, ezgi videoları eşliğinde anlattı.

   1996 yılında Özel Harekât polisiyken Siirt´te şehit olan ağabeyi Rıfat Sezgin´den bahsederken çok duygulu anlar yaşayan Ahmet Sezgin: ?Bir şehit kardeşi olarak ?Mehmetçik, Şehit, Şehitlik´ konulu bir konferansı Terme´de ilk defa vermenin büyük bir heyecan ve onurunu yaşadım. Bu konferansımızın çok özel bir zaman diliminde (Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftasında, Afrin Zaferi akabinde) olması da çok manidardı. Allah, bütün şehitlerimize rahmet eylesin.
   Bu çok anlamlı konferansın verilmesine vesile olan Terme İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne, Terme Kaymakamlığına, konferansımıza destek veren okul müdürlerine, duyarlı eğitimcilere ve bizi yürekten dinleyen sevgili gençlerimize çok teşekkür ederim.? dedi.

   1 buçuk saat süren konferans sonunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma Arpacı: ?İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çok kıymetli ve etkili konferanstan dolayı Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin Hocamıza teşekkür ederiz.? diyerek, kendisine bir buket çiçek takdim etti.