Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

MOTOR SÜRÜCÜLERİNE AĞIR CEZALAR

 MOTOR  SÜRÜCÜLERİNE  AĞIR CEZALAR

Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından motosikletlere yapılan denetimlerde tescilsiz, ruhsatsız, muayenesiz, sigortasız olan ve ehliyetsiz kullananlara ağır cezalar veriliyor.

Terme´de 7-8 Tem­muz salı ve çar­şam­ba gün­le­ri Terme Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü tra­fik ekip­le­ri ta­ra­fın­dan uy­gu­la­nan de­ne­tim­ler­de, 41 mo­tor­dan 28´ine çe­şit­li ek­sik­ler­inden do­la­yı Ka­ra­yol­la­rı Tra­fik Ka­nu­nu­na göre cezai işlem uy­gu­la­nır­ken 21 ta­ne­si de tra­fik­ten men edil­di.

Sü­rü­cü­ler po­lis­le­rin uy­gu­la­ma­sı­na tepki gös­ter­se de mo­tor­la­rı­nın tra­fik­ten men edil­me­si­ne mani ola­ma­dı.

Terme´de eh­li­ye­ti ol­ma­yan 13-15 yaş­la­rın­da­ki ço­cuk­la­rın mo­to­sik­le­te bi­ne­rek özel­lik­le şe­hir­le­ra­ra­sı yol­lar­da hem çev­re­le­rin­de­ki va­tan­daş­la­rı hem de ken­di­le­ri­ni teh­li­ke­ye at­ma­la­rı em­ni­yet güç­le­ri­ni ha­re­ke­te ge­çir­di.

Terme Em­ni­yet Mü­dü­rü İsmail Can­po­lat amaç­la­rı­nın, can gü­ven­li­ği açısından toplumun Ka­ra­yo­la­rı Tra­fik Ka­nu­nu­na uymalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Em­ni­yet Mü­dü­rü İsmail Can­po­lat ?Buna göre tra­fik­te sey­re­den ruh­sa­tı, tes­ci­li, eh­li­ye­ti ol­ma­yan mo­to­sik­let sü­rü­cü­le­ri­ne; eh­li­yet­siz olan­la­ra 1600 TL, tes­cil­siz olanlara (pla­ka­sız) 189 TL, ruh­sa­tı ol­ma­yanlara 88 TL, tes­ci­li olup ruh­sa­tı ol­ma­yanlara 88 TL, mu­aye­ne­si ol­ma­yanlara 88 TL, si­gor­ta­sız olanlara 88 TL, cezai işlem uygulanacak. Aynı za­man­da ruh­sa­tı olup da motor eh­li­ye­ti ol­ma­yan bir kişinin bir başkası-na ait motosikleti kul­lan­ma­sı ha­lin­de iki kat cezai işlem uy­gu­lan­mak­ta­dır.? de-di.

De­ne­tim­le­rin belirli ara­lık­lar­la fark­lı cad­de­ler­de de-vam ede­ce­ği­ni belirten Can-polat, va­tan­daş­la­rdan tra­fi­ğe çık­ma­dan önce ge­rek­li bütün ek­sik­lik­le­ri­ gi­der­me­le­ri­ni is­te­di.

BAY­RAM­DA TRAFİĞE DİKKAT
Terme Em­ni­yet Mü­dü­rü İsmail Can­po­lat, ?Arefe gü­nü­nün tatil edil­me­siy­le bay­ra­mı mem­le­ket­le­rin­de ge­çir­mek is­te­yen gur­bet­çi­ler tatil baş­lar baş­la­maz yola ko­yu­lu­yor. Terme´den ge­çecek araç sa­yı­sı­nın da çok fazla ola­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­ruz. O yüz­den Ka­ra­yo­lun­da de­ne­tim­le­ri­mi­zi ar­tı­ra­ca­ğız. Her yıl uya­rı­la­ra rağ­men ka­za­la­rın önüne ge­çil­mi­yor ve blan­ço­lar ağır olu­yor. İste­ği­miz tüm yurt­ta ka­za­sız bir bay­ramın geç­mesidir. Terme´de tra­fik de­ne­tim­le­ri­ni ar­tı­ra­rak ka­za­la­rın önüne geç­mek is­ti­yo­ruz. Tra­fik yo­ğun­lu­ğuy­la bir­lik­te, yor­gun­luk, dik­kat­siz­lik, gibi et­ken­ler ka­za­la­ra da­ve­ti­ye çı­ka­rı­yor.? dedi.

Özel­lik­le Terme´deki ka­za­la­rın, mem­le­ket­le­ri­ne yak­la­şan sü­rü­cü­ler­de gö­rül­dü­ğü­nü be­lir­ten Can­po­lat, ?-Nasıl olsa yak­laş­tık- deyip din­len­me­den yola devam edi­yor­lar. Bu da kaza olasılığını ar­tı­rı­yor. Va­tan­daş­la­rı­mı­zın is­ti­ra­hat­le­ri­ni ya­pa­rak ku­ral­la­ra uygun bir şe­kil­de yola devam edip ka­za­sız hu­zur­lu bir bay­ram ge­çir­me­si­ni te­men­ni edi­yo­rum.? dedi.

Can­po­lat; Alo 155, İlçe Em­ni­yet 876 30 04 ve 0505 318 55 88 nu­ma­ra­lar­dan her türlü ihbar ve di­lek­le­re 24 saat açık ol­duk­la­rı­nı be­lirt­ti.