Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SİYASET KAZANI KAYNIYOR

 SİYASET KAZANI KAYNIYOR

Türkiye, 24 Haziran´da yapacağı seçim için geri sayımını sürdürürken, seçim çalışmalarına son hız devam eden Samsun´un siyasi partilerine ait milletvekili aday adaylarının isimleri belli olmaya başladı.

PARTiLERiN ADAY ADAYLARI BELLi OLMAYA BAŞLADI
Türkiye, 24 Haziran´da yapacağı seçim için geri sayımını sürdürürken, seçim çalışmalarına son hız devam eden siyasi partilerde milletvekili aday adayları da belli olmaya başladı. Bazı partiler bu süreci tamamlarken bazılarında ise süreç devam ediyor.

AK PARTi ADAY ADAYLARINI TANITTI
AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, 24 Haziran´da yapılacak erken seçim nedeni ile partilerinden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunanların sayısını açıkladı.
AK Parti 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Milletvekili Aday Adayı Tanıtım Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi.
Aday adaylarının tanıtıldığı toplantının ilk bölümü basına açık şekilde yapılan toplantıda AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, ?24 Haziran seçimleri açıklandığından itibaren tüm teşkilatlarımız, mahalle teşkilatlarımız ve sandık kurulu üyelerimizin de belirlenmesi aşamasında hızlı bir çalışma yaptık. Birçok parti henüz cumhurbaşkanı adayını dahi belirleyememişken, bizler sandık kurulu üyelerimizi dahil belirledik, çalışmalara da başladık. Samsun´dan toplam 103 milletvekili aday adayımız var. Aday adaylarımız da yaklaşık 1 haftadır sahadalar. 24 Nisan Salı günü başlayan ve 2 Mayıs Çarşamba günü biten 9 günlük süreç içerisinde milletvekili aday adaylarımızın başvurusunu tamamladık ve Genel Merkezimize gönderdik. Toplamda 103 müracaat aldık. Bu müracaatların içerisinde 21 bayan, 11 engelli ve 25 altı 9 kardeşimizin bulunması bizleri ziyadesiyle memnun etti.?dedi.
Samsun´da yapılan açıklama sonrası, Kamuran Özden, Yaşar Baş, Emine Karaçuha Yılmaz ve Mehmet Teyyare´nin Terme´nin aday adayları olduğunu açıklayan Ak Parti Terme İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç ? Toplumun her kesiminden böylesine büyük bir ilgi görmek vatandaşlarımızın partimize güvendiğinin ve bayrağı bizim elimizde görmekten memnun olduklarının bir göstergesidir. Allah´ın izniyle bayrağı yere düşürmeden var olan yatırımlarımıza yenisini ekleyerek ülkemizi daha güzel bir geleceğe hazırlayacağız.? dedi.


ADAY ADAYLARIMIZ TÜRKİYE ÜZERİNDE PLANLANAN OYUNLARI BOZACAK
MHP Samsun İl Teşkilatı, 24 Haziran´da yapılacak olan cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için aday adaylarını belirlemeye devam ediyor.
MHP Samsun İl Teşkilatı cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için aday adaylarını belirleme devam ederken şuan için 16 aday adayı belirlenmiş durumda. Bunlardan Resul Şahin´in Terme´nin aday adayı olduğunu belirten MHP Terme İlçe Başkanı Muammer Kaynar ?Alınan erken seçim kararı ile Türkiye üzerinde planlanan oyunlar bozuldu. Yaşadığımız çağ, ülke sorunlarımızın en ağır yaşandığı çağdır. Bizler her ne pahasına olursa olsun milli hedeflerimize varmak için, devletimizi güçlü, milletimizi mutlu kılmak zorundayız. Destek sizlerden, taktir yüce Allah´tan.?dedi.

CHP´DE ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl teşkilatında milletvekilliği aday adaylığı başvuruları tüm hızıyla devam ediyor.
CHP Samsun İl Teşkilatında aday adaylığı listesi henüz tamamlanmazken bazı aday adaylarının isimleri ise netlik kazandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Terme İlçe Başkanı Hasan Bekgöz ?Şuan İçin Samsun´da CHP´den 21 aday adayımız var. Bunlardan Dr. Murat Çan ve Av. Arzu Sabuncu Terme´nin aday adaylarıdır.?dedi.
Türkiye´nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Bekgöz ?Önümüzde tarihin en kritik seçimlerinden biri yer alıyor. Partimizden hiçbir zaman kopmadık. Sizlerle beraber büyüttüğümüz bu mücadele, hepimizin ortak emeğidir. İsteğimiz bu onurlu mücadelemizin adil bir şekilde sürdürülmesi ve CHP adına başarıyla sonuçlanmasıdır. Partimize inanan herkesin desteğini bekliyoruz.
Ayrıca demokrasi adına parti olarak, imza kampanyası kapsamında Saadet Partisi ve İyi Parti´ye destek veriyoruz.?dedi.


MİLLETİMİZİN SAADETİNE VESİLE OLMAYA ADAYIZ
Samsun´da Saadet Partisi´nden (SP) 13 milletvekili aday adayı başvuruda bulunarak sahada çalışmalara başlarken aday adaylığı sürecinin devam ettiği belirtildi.
Saadet Partisi Terme İlçe Başkanı Yusuf Baştuğ şuan için Samsun´da Saadet Partisi´nden (SP) 24 milletvekili aday adayı olduğunu, Terme´nin aday adayının İbrahim Gümüşoğlu olduğunu söyledi. Sürecin devam ettiğini bildiren Baştuğ ?Türkiye´nin huzur ve saadete en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde, milletimizin saadetine vesile olmak için yıpranmış ve tükenmiş siyaset anlayışının yerine temiz ve güzel bir siyasetin ülkeye ve Samsun´umuza hakim olması adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Değişen, gelişen bir Türkiye ve yaşanabilir bir Samsun için çıktığımız bu yolda sizlerin destek ve dualarını bekliyoruz.?dedi.