Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

TERME ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNDEN MEKKE´NİN FETHİ VE KUDÜS GECESİ

 TERME ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNDEN MEKKE´NİN FETHİ VE KUDÜS GECESİ

31 Aralık Mekke´nin Fethi ve Kudüs Gecesi, Terme Spor Salonu´nda büyük coşku ile kutlandı.


Yoğun katılımın olduğu programda, dünya birincisi hafızlar Alpcan Çelik, Ahmet Yüksel, Muhammed Cemal Şevki ve Erdal Albayrak Kur´an ziyafeti verirken konferans ve tiyatro gösterileri ile Terme´de 3068 öğrencinin katıldığı Siyeri Nebi yarışmasında dereceye giren 60 öğrenciye ödülleri verildi.

Siyeri Nebi (Peygamberimizin Hayatı) yarışmalarında; Terme´de 2 öğrenci UMRE ile ödüllendirilirken, yarışmalarda Samsun İl Birinciliği ve Türkiye 6. lığı Terme´deki öğrencilere nasip oldu.

ORTAOKULLARDA DERECE
-Erkeklerde; İTO Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu Öğrencisi Muhammet Çolak Terme´de 1´inci, ilde ise 2´nci oldu.
- Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yasir Gödek Terme´de 2´nci, ilde 3´üncü oldu.
-Kızlarda; Söğütlü Ortaokulundan Cemrenur Gürler Terme 1´incisi ve il 2´ncisi olurken; Kumcağız Ortaokulu´ndan Büşra Demir Terme 2´ncisi, il 3´üncüsü oldu.
Dereceye giren öğrenciler ödüllerini, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´dan aldılar.

LİSE DERECELERİ
Temel Kır Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Pınar Çancılar Terme´de 1´inci olurken ilde de 1´nci oldu.
Kozluk OMV Fen Lisesinden Salih Perçin´in UMRE ödülü ise salonda büyük coşku ile karşılandı. Perçin, ayrıca Terme 1´incisi ve il 3´üncü olarak da ödüllendirildi.


Dereceye giren ilk dört kız-erkek öğrencilere altın ödülü verilirken, ilk 60 dereceye giren öğrencilere hediye çeki takdim edildi.
Yarışmalarda gösterilen üstün başarılardan gurur duyduğunu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği yönetimi, bu üstün başarıdan daha çok, Peygamberini anlamak, sünnetini yaşamak ve hayatını öğrenmek aşkı ile yarışmalara katılan gençlerle gurur duyduklarını söyledi.
Yönetim ayrıca, Siyeri Nebi (Peygamberimizin Hayatı) yarışmasında programın yapılmasına katkı sağlayan Terme halkı ve esnafına teşekkür etti.