Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME ÖLÜM KAVŞAĞI HAYAT IŞIĞI BEKLiYOR

 TERME ÖLÜM KAVŞAĞI  HAYAT IŞIĞI BEKLiYOR

?DEVLET BABA DURMASIN ANA BABALAR YANMASIN´

Terme Kent Konseyi öncülüğünde Termeliler yaşanan trafik kazaları sebebiyle ?Ölüm Kavşağı´ adını verdikleri ilçe girişindeki standartlara aykırı kavşak yerine farklı seviyeli kavşak yapılması için Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda 8 Nisan Pazar günü basın açıklama yaptı.

Termeliler 8 Nisan 2015 tarihinde söz konusu kural dışı kavşakta Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu öğrencileri taşıyan servis otobüsüne Gürcistan plakalı tırın çarpması sonucu 22 öğrencinin yaralandığı ve Kerem Kökten´in hayatını kaybettiği kazanın 3. yıl dönümünde Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda toplanarak, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz´dan farklı seviyeli kavşak yapılması için gerekli çalışmaların takipçisi olmasını istediler.

Vatandaşlar ellerinde, ?Cumhurbaşkanım bir talimatın yeter, Yolların kralı Başbakanım sesimizi duyar mısın?, 3 yılda bir tuğla bile koymadılar, Ol de Allah´ım, Devlet baba durmasın ana babalar yanmasın, Cumhur kazanacak, Karadeniz kazanacak, Terme Kazanacak, Terme Kerem Köprülü kavşağı şimdi değilse ne zaman yapılacak? yazılı dövizleri taşıyarak Karayolları Genel Müdürlüğü ?Terme ölüm kavşağı 36 aydır çözüm bekliyor´şimdi değilse ne zaman´ pankartını açtı.


TERMELİLERDEN 
KAVŞAK DUASI
Termeliler kavşağın en kısa sürede yapılması için dualar yaptı. Dua da; Ya Rabbi! Terme eski otogar kavşağına farklı seviyeli kavşak yaptırmayı bize nasip eyle! Ya Rabbi! Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza sesimizi duyurmayı nasip eyle! Ya Rabbi! Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Ulaştırma Bakanımızdan Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal´a açılış tarihi belirlenmiş esaslı bir talimat verdirmeyi bize nasip eyle! Ya Rabbi! Terme eski otogar kavşağındaki kavşak düzenleme çalışmalarını 36 ay süre ile tamamlanması için gerekli çabayı göstermeyen sorumlulardan bunun hesabını sordurmayı bize nasip eyle! diye dualar etti.

KAVŞAK 5,2 MİLYON KARADENİZLİYİ İLGİLENDİRİYOR
Terme ölüm kavşağından Karayolları Genel Müdürlüğü 2016 yılı hacim haritasına göre günde 16680 aracın geçtiğini ifade eden Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasbi Altın, ?Kavşak sadece Termeliler değil Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin başta olmak üzere Karadeniz bölgesindeki 5 milyon 282 bin 602 insanı ilgilendirmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü Samsun-Sinop yolunda günde 13717 aracın geçtiği Bafra ilçesinde battı çıktı tünel ve farklı seviyeli kavşak yaparak şehrin geçişini sağlamıştır. Alacam ilçesinde 6525 aracın günlük geçiş yaptığı kavşağa battı çıktı tünel yapılmıştır. Kavak ilçesine battı çıktı tünel ve günde 17372 aracın geçiş yaptığı Havza ilçesine köprü kavşak yapılmıştır.

Tekkeköy ilçesinde ise 13 Temmuz 2017 tarihinde açılışı yapılan 4 adet farklı seviyeli kavşak yatırımı için 220 milyon sarf edilmiştir. Bu kavşakların açılış töreninde ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan burada sel yeri farklı seviyeli kavşağının sözünü verdi. Bu kavşağın 9 ay gibi bir sürede hem projesi hem de imalatı yapılıyor. ? diyerek Termelinin çeliktendir yüreği, kolay kolay bükülmez yüreği, bu vatanı yükseltmektir dileği, haksızlığa boyun eğmez Termeli koç yiğitler ona selam vermeli, devlet baba durmasın ana babalar yanmasın.? sloganlarını attı.


Termeliler ?Bütün bu yaşadıklarımızdan sonra bizim de ya Cumhurbaşkanımıza ya Başbakanımıza yada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanımıza talimat verdirmemiz lazım?dedi.


BİMER VE CİMERE ŞİKAYET
Terme Kent Konseyi farklı seviyeli kavşak yapılmasına destek amacıyla BİMER ve CİMER´e önümüzdeki günlerde başvuru yapacaklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın twitter adreslerine Terme´deki tüm twitter kullanıcılarının farklı seviyeli kavşak talebinde bulunarak mesaj atacaklar.