Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

TERME´DE ?28 ŞUBAT DARBESİ? KONFERANSLARI

     TERME´DE ?28 ŞUBAT DARBESİ? KONFERANSLARI

Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi, ?Maarif Hareketi? çerçevesinde ?28 Şubat Darbesi?nin 20. Yılı münasebetiyle ilçemizde bulunan liselerin son sınıf öğrencilerine Özel İdare Salonu´nda 3 ayrı konferans tertip etti.

28 Şubat 2017 Perşembe günkü ?28 Şubat Darbesi? konulu konferansları, o dönemi yoğun bir şekilde yaşayan Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Yakup Ar ve Eğitimci Hüseyin Uysal verdiler.
Salon girişinde 28 Şubat darbesiyle ilgili o döneme ait gazetelerin haber kupürlerinden oluşan bir fotoğraf sergisi açıldı. Ayrıca her konferansın başında öğrencilere ?28 Şubat Darbesi?yle ilgili kısa videolar izlettirildi.
Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, konferansında özetle şöyle dedi:?Sevgili gençler, 1960´da rahmetli Menderes´in şahsında ve 12 Eylül´de Türk milletine yapılan darbelerden gerekli dersler çıkarılsaydı 28 Şubat 1997 darbesi olur muydu? 28 Şubatlardan ders çıkarsaydık 15 Temmuz 2016 darbe ve işgal teşebbüsü olur muydu gençler? Elbette hayır.
28 Şubat 1997´de Türkiye´nin bölgesinde ve dünyada söz sahibi, güçlü, adaletli, hukuka ve milletinin değerlerine bağlı kalarak kalkınmasını istemeyen mason, Siyonist ve Batı ruhlu ?sözde lâik, ulusalcı? ve darbesever hortumcular; içeride medya, sermaye, siyaset bezirgânları, STK müsveddeleri, üniversitedeki bazı ilim adamcıkları ve MGK´daki general rütbelilerin marifeti, küresel aktörlerin (ABD, NATO?) desteğiyle adına ?postmodern darbe? denilen süreci başlatıyordu.
28 Şubat darbesi sürecinde Edebiyat Öğretmeni olarak görev yaptığım Terme Lisesi´nde çok üzücü, ibretlik hadiseler yaşadım. Okul Müdürü tarafından sürekli psikolojik, sözlü baskılara maruz kaldım. Despot, korkak ve yalaka Okul Müdürü, evinden okul bahçesine kadar başörtüleriyle gelen öğrencileri tehdit etmeye, dışarıda bile başörtüsü takmalarını engellemeye uğraşıyordu. Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü´nden gelen talimat gereği bütün öğretmenlere, Onuncu Yıl Marşı´nın tahtaya yazılıp öğrencilere ezberlettirilmesi isteniyordu. Okul kantininde şerefsiz bir öğretmen, polis ağabeyini şehit veren bana ?Senin gibi yobaz mollalar, İran´a gitsin!? diye bağırıyor; öğretmenler odasında sandalye fırlatıyordu.
Darbeciler, ?28 Şubat bin yıl sürecek.? demişlerdi. Ama biz daha kaç bin yıl onurumuzla, milli ve manevi değerlerimizle bağımsız olarak bu cennet vatandayız. 28 Şubat 2017.Bu zulümleri yaşayıp Millî Eğitim´den istifa edeli 19 yıl olmuş. İsmi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi olan bir okulda 4 yıldır "Asım´ın nesli"ni yetiştirmeye devam ediyorum elhamdülillah.?
Ahmet Sezgin, öğrencilere 1997 ve 1998 yıllarında darbe sürecinde yaşananlarla ilgili yazdığı iki şiirini okudu. Ardından okuduğu Necip Fazıl Kısakürek´in ?Sakarya Türküsü? isimli şiiriyle salon ayağa kalktı.
Eğitimci Yakup Ar, konferansında darbelerin amaçları üzerinde yoğunlaşarak Türkiye ve İslam dünyasını sömürmek, Müslümanları kamu alanında yok etmek isteyen Siyonistlere, masonlara dikkat çekti. Darbelerin siyasi ve ekonomik sonuçları yanında gençliğin ahlakı üzerinde büyük tahribatları olduğunu ifade etti.
Eğitimci Hüseyin Uysal, 28 Şubat 1997´de gerçekleştirilen postmodern darbe sürecinde Trabzon´un bir ilçesinde imam-hatip lisesi öğrencisi olduğunu, o dönemde başta imam-hatip liseleri olmak üzere meslek liseleri için katsayı adaletsizliği sebebiyle Tıp fakültesini kazanabilecek netleri olmasına rağmen sınıf öğretmenliğini kazanabildiğini ifade etti. 28 Şubat sürecinde başörtüsü ve imam-hatipler nezdinde topyekûn İslam´a ve millete savaş açıldığını söyledi.
Konferans sonlarında o dönemde başörtüsü sebebiyle devlet memurluğundan ihraç edilen, şimdi bir okulda öğretmenlik yapan Zehra Kılıçaslan da o dönemde yaşadığı acı hatıraları öğrencilerle paylaştı.