Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ULVİYE KIR İMAM HATİP ORATOKULUNDA İSTİKLAL MARŞI SEMİNERİ

    ULVİYE KIR İMAM HATİP ORATOKULUNDA İSTİKLAL MARŞI SEMİNERİ

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, 20 Eylül Perşembe günü Terme Ulviye Kır İmam-Hatip Ortaokulunun öğrencilerine "Mehmet Akif ve İstiklal Marşımız" konulu bir seminer verdi.

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif´in çok yönden örnek alınması gerektiğini, onun hem veteriner olduğunu hem de büyük şair-yazar-eğitimci-düşünür olduğunu ifade eden Ahmet Sezgin: ?M.Akif, İstanbul Boğazını yüzerek geçen, güreşlerde şampiyon olan, ney üfleyen, 3 dili çok iyi bilen, Kur´an hafızı, dindar bir şahsiyettir. İstiklal Marşımız, sadece ezberlenip resmî törenlerde okunan bir marş değildir; bu marşın anlaşılıp hissedilmesi gerekir. İstiklalimize, vatanımıza, bayrağımıza, millî marşımıza, şehitlerimizin uğrunda can verdikleri manevi değerlere sahip çıkalım.? dedi.
Program sonunda Okul Müdürü Celal Kurt, gazetemiz yazarı Ahmet Sezgin´e davetlerini kabul edip öğrencilerine çok anlamlı, etkili ve güzel bir seminer sunduğundan dolayı teşekkür etti ve bir hatıra plaketi takdim etti.
Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin de: ?Bizi onurlandıran Okul Müdürü Celal Kurt Hocama, bu programı organize eden Türkçe Öğretmeni Uğur Baştan kardeşime, bizleri yürekten dinleyen gül yürekli öğrencilere yürekten teşekkür ederim.? dedi.