Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

VALİ KAYMAK MUHTARLARLA BİRARADA

 VALİ KAYMAK MUHTARLARLA BİRARADA

Samsun Valisi Osman Kaymak, Terme´ye yaptığı ziyarette, muhtarlarla buluştu. Kaymakamların çalışma hayatında ilk müracaat ettiği kişilerin muhtarlar olduğunu dile getiren Vali Kaymak, muhtarlardan toplantının, ilçe sorunlarının konuşulduğu bir toplantıya

Terme ilçe programı kapsamında 2 Şubat Cuma günü Terme/Kozluk Mahallesini ziyaret eden Vali Osman Kaymak, burada Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçe protokol üyeleri ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Daha sonra Vali Kaymak, Terme Kültür Merkezi Toplantı Salonu´nda muhtarlarla bir araya geldi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Belediye Başkanı Şenol Kul ve Terme Kaymakamı Emin Alıcı´nın konuşmalarının ardından muhtarlara hitap eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, ?Çok kıymetli muhtarlarımız biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın külliyede başlattığı muhtarlar toplantısından sonra muhtarlık müessesesi toplumun her köşesinde daha geniş itibar ve rağbet görmeye başladı. Muhtarlar bizim için çok kıymetlidir. Meslek hayatımızda her zaman muhtarlarımızla iç içe olduk. Kaymakamların çalışma hayatında ilk müracaat ettikleri kişiler muhtarlardır. Muhtarlarımızın da her hangi bir durumda ilk muhatap oldukları kişiler kaymakamlardır. Yani biz beraber çalışıyoruz. Muhtarlık müessesesi özellikle Cumhurbaşkanımızın toplantılarından sonra daha da halkın genç kesimleri tarafından bilinmeye, tanınmaya başlandı.
Bugün siz değerli muhtarlarımızla bu toplantının ilçe sorunlarının konuşulduğu bir toplantıya dönüşmesini istiyoruz. Samsun yüksek potansiyeli olan bir ildir. Dört ulaşım ağı üzerinde ama bu potansiyelimizi çok iyi kullanamıyoruz. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu nüfus verilerini açıkladı. Samsun artık göç vermiyor, göç almaya başladı. Değerli arkadaşlar, aslında göç durdu ama Samsun´un gelecekte yaşam kalitesini arttırması açısından, yeni gelir kaynakları üzerinde konuşmamız lazım. Var olan potansiyeli en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Yeni istihdam alanları oluşturmamız lazım. Bu çerçevede Organize Sanayi Bölgelerimizi geliştiriyoruz ve hep şunu söylüyoruz. Samsun´un Bafra ve Çarşamba ovaları var. Ülkemizin en önemli iki ovası besin deposu. Biz bu ovalarımızdan elde edilen ürünlerin katma değerini artıracak çalışmalar yapmamız lazım.?dedi

SAMSUN YILLARDIR TARIM KENTİ
İlçelerde özellikle Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinin çalışmalarını oldukça önemsediklerini söyleyen Vali Kaymak ?Samsun spor kenti, Samsun sağlık kenti ama Samsun yıllardır tarım kenti ve bizim geleneksel geçim kaynağımız olan tarımın desteklenmesi ve tarımdan gelen katma değerimizi artırmamız gerekmektedir. Onun için de Tarım İlçe Müdürlüklerinin, sizlerin ve çiftçilerin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Muhtarlarımızın bugün yol, içme suyu konularının yanında, yaşam kalitemizi ve üretim alanındaki cebimize giren parayı arttırmanın yollarını düşünmemiz lazım. Samsun´da Allah´ın bize verdiği bu güzel arazileri en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Bunlardan elde edeceğimiz birim maliyetini artırmamız gerekmektedir.
Değerli arkadaşlar, bu toplantılarda bizlerden bugün üretim alanında mahallemizdeki yaşayan insanların daha çok üretmesi için, daha çok kazanması için neler yapabiliriz bunları konuşalım. Biz Belediye Başkanlarımıza da bunları söylüyoruz. Bakın arkadaş sadece yoldan, kaldırımdan sorumlu değilsiniz. İlçenin tümüyle kollektif olarak kalkınmasının sağlanması için neler yapabiliriz? O anlamda belediye başkanımız, kaymakamlarımız el ele verip ilçenin eğitim yoluyla, ekonomik yoluyla da kalkınması için el ele vermemiz lazım. O konuda da siz muhtarlarımızın mahallelerinde bu şekilde talepleri olan vatandaşlarımızı ilgili birimlere ulaştırmak konusunda da yardımcı olmanız gerekiyor. Sizler Tarım İlçe Müdürlüğünüz´den yeni teşvikler, yeni kaynaklar konusunda aldığınız bilgileri lütfen komşularımıza, mahallelerinizdeki vatandaşlarımıza iletin ve onların sürekli iletişimde bulunmasını sağlayalım ki daha çok üretelim. Ürettikçe ilimiz ve ülkemiz kazanacak ve böylece güçlü Türkiye olacağız.
Değerli arkadaşlar, üretim alanlarında, Tarım İl Müdürlüğü´müz olsun, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) olsun, (OKA) Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı´nın destekleri çok büyük. Lütfen onlara yönelin. Onları takip edin. Vatandaşlarınızı ve çevrenizdekileri bilinçlendirin. Terme ilçemizde, turizm potansiyelimizde var. İnşallah tüm bunları değerlendirerek Terme ilçemizi çok daha iyi yerlere getireceğimizi düşünüyorum. Toplantıya katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olması dileğiyle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.´ dedi.
Vali Kaymak´ın konuşmasının ardından muhtarların talep, sorun ve önerilerini dinleyen Vali Kaymak, çözüm konusunda kendileriyle istişarede bulunarak, ilgili birim yetkililerine talimat verdi.
Toplantıya ayrıca, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Yusuf Güney, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı ve Terme ilçesi mahalle muhtarları katıldı.