Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

YAZAR RAHMİ ÖZEN´E 20. ÖDÜL

 YAZAR RAHMİ ÖZEN´E 20. ÖDÜL

Tiyatro sanatçısı oyuncu-yönetmen Sema Yazıcıoğlu, ölüm yıldönümü nedeniyle Gresun´da düzenlenen sanat gecesinde bir ödül daha alan Baha Rahmi Özen, ödülünü 20 ye çıkarttı.

Tiyatro sanatçısı oyuncu-yönetmen Sema Yazıcıoğlu, ölüm yıldönümü nedeniyle Gresun´da düzenlenen sanat gecesinde bir ödül daha alan Baha Rahmi Özen, ödülünü 20 ye çıkarttı.

Gecede, Yazıcıoğlu´nun anısına düzenlenen tiyatro oyunu yazma yarışmasına müstear (Süreyya Özen) adla katılan Yazar Baha Rahmi Özen, ödülünü Giresun eski Belediye Başkanının elinden aldı.

2 Nisan 2016 Cumartesi akşamı Vahit Sütlaç Salonunda olan gecede, Sema Yazıcıoğlu ile ortak anıları olan konuklar anlatımda bulundu.
Sanat Gecesinde, jurisi Engin Yılmaz, Sedat Murat Bayrak, Canan Piri, Ufuk Kekül´den oluşan oyun yazma yarışmasında dereceye giren

1-BASÜBADELMEVT-YAZAR: Emin KEŞMER,

2. AYNALI MARTİN- YAZAR: Süreyya ÖZEN,

3- ŞAHİN GÖZÜ ? YAZAR:

Ali Murat YILMAZ´a ödülleri takdim edildi.

Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına roman hikâye ve tiyatro dallarında birçok eser yazan Termeli Yazar Baha Rahmi Özen, bugüne değin yazdığı 30´un üstünde eserinin 19´undan ödül almıştı.

Kendine özgü şiirsel üslubuyla Türk Edebiyatına kalıcı eserler kazandırıp ele aldığı konu, üslup ve dil açısından son dönem romancı ve öykücüler arasında dikkati çeken yazar, Edebiyat ve

Sanat hayatının her iki yılında bir ödül kazanıyordu. Ancak üç yıldan bu yana bir ödül alamayan Özen´e 20. Sanat ve Edebiyat ödülü, Giresun´dan geldi.

Giresun Musiki Cemiyeti ile Giresun´daki Edebiyat ve Sanat Sever, yazar-çizer topluluğun ünlü tiyatrocu Giresunlu Sema Yazıcıoğlu´nun ölümünün birinci yılı anısına düzenlediği tiyatro oyunu yazma yarışmasının sonuçları geçen hafta belirlenmiş ve Termeli yazar Baha Rahmi Özen, beklediği 20. ödülüne kavuşmuştu.

Özen, bundan önceki ödülünü 2012 yılında ?Gurbet O Kadar Acı Ki? adlı öyküsüyle Kayseri Belediyesi ile Kayseri Yazarlar Birliği´nden almıştı. Baha Rahmi Özen, 2 Nisan 2016 Cumartesi günü Giresun Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen törenle yirminci ödülüne ?Aynalı Martin´ adlı eseriyle kavuştu.

Basıma hazır birçok dosyası bulunan Termeli Yazar Baha Rahmi Özen´le konuşan Gazetemiz Muhabirlerinden Nazan Şentepe´ye bilgi veren yazar, bu yıl içinde iki ödül daha beklediğini kaydetti.