Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

YAZARLARIMIZ, ÜNLÜLER ANSİKLOPEDİSİNDE

   YAZARLARIMIZ, ÜNLÜLER ANSİKLOPEDİSİNDE

Araştırmacı-Yazar İhsan Işık´ın Başbakanlık desteğiyle hazırladığı ?Türkiye Ünlüleri İnternet Ansiklopedisi?nde Termeli birçok yazar ve şairimiz de yer aldı.

Araştırmacı-Yazar İhsan Işık´ın Başbakanlık desteğiyle hazırladığı ?Türkiye Ünlüleri İnternet Ansiklopedisi?nde Termeli birçok yazar ve şairimiz de yer aldı.


Sanat, edebiyat, bilim ve spor alanındaki ünlü isimlere yer verilen ve Türkiye´de bir ilk olma özelliği taşıyan Türkiye Ünlüleri İnternet Ansiklopedisi (www.biyografya.com); internet üzerinden yayın hayatına ocak ayında başladı.


Araştırmacı-Yazar Ahmet Sezgin´in ?Termeli Yazarlar ve Şairler Ansiklopedisi?nde ismi geçen birçok şair ve yazarımızın biyografisine de Türkiye Ünlüleri Ansiklopedisi´nde yer verildi. Türkiye Ünlüleri Ansiklopedisi´nde Ziya Behlül, Baha Rahmi Özen, Senai Demirci, Hüseyin Özbay, Ahmet Sezgin, Metin Kökten, Mustafa Köneçoğlu, Ümit Zeynep Kayabaş, Adnan Ocak, Rıfat Eroğlu, Cafer Ergen, Âdem Ertürk, Cemal Kuru, Ali Yaylagül isimli yazarlarımızın yanında Prof. Dr.Şener Akyol, Prof Dr. Abdurrahman Kasapoğlu, Prof. Ömer Aydın, Prof. Dr. Mehmet Beşirli, Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Prof. Dr. Kadir Gürler, Prof. Dr. Yaşar Özbay, Doç. Dr. Yaşar Kaya, Doç. Dr. Hayati Beşirli, Doç. Dr. Mehmet Taşdemir gibi Termeli ilim adamlarımızın biyografileriyle eser ve fotoğrafları bulunmaktadır.


Ayrıca eserde Terme´de yaşamış Rıfat Ilgaz, Turgut Uyar, Hilmi Yavuz, Aziz Sivaslıoğlu, Yılmaz İmanlık, Mehmet Türkan, Seyfi Günaçtı, Haluk Yolsal, Ömer Pamuk, İsmail Özcan, Özdemir Hafızoğlu, Burhan Garip Şavlı, Prof. Dr. Abdulkerim Bahadır, Prof. Dr. Celal Erbay, Doç. Dr. Nuri Yazıcı, Doç. Dr. Recep Alpyağıl, Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy, Doç. Dr. Kemal Kahramanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ferhat Tamir, Âdem Özköse, Uğur İbrahimhakkıoğlu, Ahmet Vefik Kitapçıgil, Necdet İçel, Ali Faik Bak gibi yazarlara da yer verilmiş.


Konuyla ilgili olarak Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin: ?Türkiye Ünlüleri İnternet Ansiklopedisi´nde Termeli şair-yazar ve ilim adamlarımıza (Terme Bilgi Gazetesi ve Bilgi Pınarı dergisinde yazan birçok kişiye) genişçe yer verilmesi, birçok yazarımızın ulusal ölçekte tanınacak olması bizleri çok mutlu etmiştir. Biyografilerde ?Termeli Yazarlar ve Şairler Ansiklopedisi? isimli eserimizden faydalanılması, Türkiye´nin en büyük biyografi yazarı İhsan Işık tarafından, eserimizin onlarca biyografide kaynak gösterilmesi, şahsımızı ayrıca onurlandırmış, emeklerimizin boşa gitmediğini göstermiştir. Bu çok önemli online ansiklopediyi hazırlayan İhsan Işık Bey´i ve eserde yer alan Termeli yazarlarımızı tebrik ediyorum.? dedi.


Bilgi Gazetesi olarak biz de yazarlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.