Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YEREL MEDYA BAKANLA BULUŞTU

  YEREL MEDYA BAKANLA BULUŞTU

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun´da düzenlenen ?Yerel Medya Bakanları İle Buluşuyor" toplantısında basın mensublarıyla bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun´da bir otelde Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü´nün düzenlediği ?Yerel Medya Bakanları İle Buluşuyor" toplantısında Samsun, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde görev yapan 80´den fazla basın mensubu ile bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç, ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.
Bakan Kılıç´ın ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulunduğu toplantıda
ilk olarak Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdür Vekili Mücahit Taşkın, toplantıya gelen tüm gazetecilere teşekkür etti.

AVRUPA IRKÇILIĞIN PENÇESİNE DÜŞTÜ
Hollanda´nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya´ya yönelik tavrına tepki gösteren Bakan Çağatay Kılıç, "Hiçbir tavır, hiçbir gerekçe, hiçbir sebep Türkiye Cumhuriyeti Bakanının, dünyanın neresinde olursa olsun, kendi temsilciliğine, elçilik ve büyükelçiliğine gitmesinin önüne engel koyulacak bir durum değildir. Bu diplomasi ile açıklanamaz, bu hukukla da açıklanamaz, bu insan haklarıyla da açıklanamaz, insan hakları beyannamesi ile de açıklanamaz. Savaş hukukunda bile bunun yeri yoktur." diye konuştu.
Avrupalıların bazı benzetmeler yapılırken alındıklarına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:
"2. Dünya Savaşı´nda Avrupa´nın ortasında katliamlar yapılırken, insanlar birbirlerini hunharca ve sadece ırk temelli olarak yok ederken, bizim milletimizin oradaki büyükelçiliklerimiz birçok Yahudi için sığınma ve kaçış noktası olmuştur. Dolayısıyla o zamanlar dahi hiçbir şekilde yapılmayan diplomatik hata nezaketsizlik, bugün yapılmıştır. Avrupa ırkçılığın pençesine düştü. Almanya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın orada Türk vatandaşlarıyla buluşmasını 24 saatte mahkeme kararı alıp engelledi. 5 yıldır Münih´te devam eden Neo-Nazi davasını halen sonuçlandıramadı."

"KÜRSÜLERDEN ŞOVMENLİKLE OLMUYOR BU İŞLER?
Bakan Çağatay Kılıç, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu´nu da eleştirerek, şunları söyledi:
"Ne diyorlar, ´Yargı tarafsız olacak, yargının siyasetle işi olmayacak´. Kim söylüyor bunu? Metin Feyzioğlu değil mi. Hollanda´nın ortasında sen ´Hayır´ diye kampanya yaparken tarafsız mı kalıyorsun? Öyle tane tane konuşarak, çok güzel kürsülerden şovmenlik yaparak olmuyor bu işler. Önce söylediğin gibi olmaya bak sen. Üstünde cübbe var. Siyaset yapacaksan gel, arenaya in ama siyaset alanı öyle küçük, belli bir alana hakim olmaya benzemez. Milletin önüne çıkacaksın, millet ile oturacaksın, kahveye gideceksin, evlere gideceksin. Kulüplere gidebilirsin ama buralara gideceksin.?

?BU SUÇTUR, BUNUN BİR MAHKEME SÜRECİ OLACAK.?
Bakan Çağatay Kılıç, Almanya Başbakanı Angela Merkel´in Hollanda´ya destek açıklamasında bulunduğunu hatırlattı.
Merkel´in diplomatik bütün kuralların alt üst edilmesini desteklediğine işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, "Ne olur senin desteğin. Sonra açıklama yapıyorsun, ´Türkiye´deki bütün Hollandalı diplomatların güvenliğinden Türkiye sorumlu´ diye. Vallahi doğru. Viyana Sözleşmesi´ne göre bunu söylemek hakkı, biz zaten bunu yapıyoruz. Sen ne yaptın peki? Sen Türkiye´nin bakanını hem de kadın bir bakanı sokağın ortasında beklettin, kendi diplomatik misyonuna sokmadın. Hadi bakalım şimdi mahkemelere gideceğiz, göreceğiz. Bu suçtur, bunun bir mahkeme süreci olacak. Hukuk süreci var, görelim bakalım ne olacak?" sözlerine yer verdi.