Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

YERLİ MALLARI HAFTASI KUTLANDI

 YERLİ MALLARI HAFTASI KUTLANDI

Terme Atatürk İlkokulunda Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası büyük bir coşku ile kutlandı.

Her yıl ülkemiz genelinde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan ?Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası ilçemizdeki okullarda çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Atatürk İlkokulu 1-H Sınıfı öğrencileri "Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası" coşkuyla kutlandı. Hafta dolayısıyla okulda düzenlenen etkinliklere 1-H sınıfı öğrencileri haftanın önemi hakkında yapılan sunumu izlediler. Haftanın anlam ve öneminin anlatıldığı sunumun arkasından öğrenci anneleri tarafından yapılan ev yiyecekleri ile pasta ve börekler hep birlikte tüketildi.
Hedefi, yerli tüketimin bilinçli olarak artırma, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulamak olan haftada, Atatürk ilkokulu 1-H sınıfı öğrencileri de tutumlu olmanın ve yerli malının önemi hakkında bilgi sahibi oldu. Yapılan etkinlikle, 1-H sınıfı öğrencilerinin, bu bilinci tüm arkadaşlarına kazandırması, yerli mala olan ilgilerinin artırılarak Türk malı malzemelerine teşvik edilmesi ve bu şuuru küçük yaşta kazanmaları amaçlandı.
Sınıf annesi Nesrin Bayraktar ve Emine Kılıç ise birlikte yaptıkları açıklamada şu düşüncelerini dile getirdi ?Bu haftanın önemini sınıf içerisinde tüm öğrencilere etkili bir şekilde anlatmaya çalışmak için velilerimizin hazırladığı yiyeceklerin tamamı yerli malı olmasına özen gösterdik. Biz öğretmenlerimizle birlikte veliler olarak yerli malının önemini çocuklarımıza erken yaşlarda kazandırmak için gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle pekiştirmek istiyoruz. Ayrıca dikkat çekmek istediğimiz diğer husus sağlıklı beslenmenin yolu yerli malından geçmektedir.? dedi.
Sınıf öğretmeni Nazmi Kılıç da bu tür etkinliklerin çocukların özgüvenlerine katkı sağladığını vurgulayarak ?Öğrencilerin arkasında çok kıymetli anne babaları, eğitim sevdalısı, onlara sahip çıkan geniş bir vizyona sahip olan öğretmenlerimizle ve bu etkinliklerle gurur duyuyoruz. Bu çalışmalar öğrencilerimizin geleceği adına, onların görev ve sorumluluk bilinci kazanmaları adına önemlidir. Geleceğimizi kuran öğrencilerimizin bu güzelliği, kardeşliği yaşamaları gelecek adına, insanlık adına gerçek anlamda bir kazanımdır. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Gösterilen duyarlılıktan dolayı velilerimizi kutluyorum. Unutmayalım her zaman söylediğimiz bir söz vardır. Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı?dedi.
Etkinlikte örencilerin, sınıfa getirdikleri yiyecekleri büyük bir iştahla yedikleri gözlendi.