Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

YERLİ OTOMOBİL İÇİN DOSYA SUNACAK

 YERLİ OTOMOBİL İÇİN DOSYA SUNACAK

Samsun Valisi Osman Kaymak, yerli otomobil üretimi için Samsun´un en cazip şehirlerden biri olduğunu belirterek, ´Şehrimizin yerli otomobil üretimi için avantajlarını ortaya koyan bir dosya hazırladık. Önümüzdeki hafta Cumhurbaş-kanımıza ve Başbakanımıza

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yerli ve milli otomobil üretiminin gerçekleşmesi adına yaptığı çağrının ardından Türkiye´de birçok şehir üretim yatırımının kendi şehirlerinde gerçekleşmesi için çalışmalara başladı.

DOSYA HAZIRLANACAK
Yerli otomobil üretimi için Samsun ulaşım ağı ve sanayi alanı bakımından öne çıkan şehirlerin arasında yer alırken, Samsun Valisi Osman Kaymak da, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle Samsun´un yerli otomobil üretimi konusundaki avantajlarını bir dosya haline getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan´a, Başbakan Binali Yıldırım´a ve ilgili bakanlıklara vereceklerini açıkladı.


GEÇ KALMIŞ DEĞİLİZ
Vali Kaymak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye´de başlattığı yerli otomobil üretimi konusunda bütün iller kendi illerinde bu üretimin yapılması konusunda hazırlık yapıyor" diyerek Samsun´un da ön hazırlıklarını gerçekleştirdiğini müjdeledi.
Vali Kaymak, "Yerli ve milli otomobilin Samsun´da üretilsin diye, şehrimizin bu konudaki avantajlarını ortaya koyan bir dosya hazırladık. Arkadaşlarımız halen bu dosyanın üzerinde çalışıyor. Raporumuz tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve ilgili bakanlıklara çalışmamızı göndereceğiz.
Yer olarak da Havza Organize Sanayi Bölgesi´ndeki alanlarla ilgili çalışıyoruz. Bölgenin ulaşım ağlarına yakınlığını düşündüğümüzde ilimiz çok avantajlı ve alan genişleme kapasitesine sahip. Samsun´daki diğer sanayi altyapısını düşündüğümüzde, bize göre Samsun yerli otomobilde en cazip şehirlerden birisi. Şüphesiz bu kararı büyüklerimiz verecek ama biz de bu işin içinde varız, dosyalarımızı önümüzdeki hafta içerisinde ileteceğiz. Bütün illerin talepleri Ankara´da değerlendirilecek. Sayın bakanımız araç konusunda prototip çalışıldığını söyledi, yer konusuna da karar verilmedi bu yüzden çok geç kalmış değiliz" diye konuştu.