Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

100. YIL BİSİKLET TURU LANSMANI SAMSUN’DA YAPILDI

100. YIL BİSİKLET TURU  LANSMANI SAMSUN’DA YAPILDI

Sivas'tan başlayıp Ankara'da sona erecek 784 km’lik 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun Samsun Lansmanı yapıldı.

 Cumhuriyetin kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünden 1 Ağustos'ta start alacak 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu; Amasya, Havza, Samsun, Çorum ve Çankırı üzerinden Ankara'da Cumhuriyet'in kurulduğu ilk Meclis'in önünde 5 Ağustos'ta son bulacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Anadolu'da başlayan bağımsızlık yolculuğunun anısına düzenlenen bu özel organizasyonda, 6 ülkeden 16 takım ve çok sayıda sporcu mücadele edecek.
Bu mücadelede Samsun özel bir yer tutuyor. Havza ve Samsun etabı tarihi ve doğal güzellikleri ile Bisiklet turuna renk katıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geçtiği güzergahlarda bisikletliler pedal çevirecek. 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun tanıtımı için bugün Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda lansman düzenlendi.

“SAMSUN'UN TANINIRLIĞININ ARTMASI İÇİN FAYDALI  OLACAK"
Bisiklet turunun Samsun’un güzelliklerinin tanıtılmasında faydalı olacağına değinen Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Samsun çok tarihi ve önemli bir şehir. Havza’da Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 gün kalarak hazırlık yaptığı bir ilçemiz. Bu nedenle federasyonumuzun düzenlediği bu etkinliği önemsiyoruz. Samsun’da son yıllarda hep önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz. İşitme Engelliler Olimpiyatları, Teknofest Karadeniz gibi etkinlikler yaptık. Aynı ekiple hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden bu etkinliği de güzel bir şekilde geçireceğiz. Bu etkinliğin Samsun’un tanınmasında faydalı olacağını düşünüyorum. Samsun’un şanına yakışır şekilde bu etkinliği üstlendik ve yapacağız. Türkiye Yüzyılı boş bir ibare değil. İçi o kadar dolu ve doldurulacak. Ülkemizin bu yüzyılda her alanda en ilerde olmasını kapsayan dolu bir kavram. Bunu dolduracağız. Samsun’da hem cumhuriyetimizin 100. yılı hem Türkiye Yüzyılı ikisi aynı anda gerçekleşmiş olacak. Gençlerimizi bisiklet sporu ile daha fazla tanıştırmak istiyoruz. Samsun, bisiklet sporu için çok elverişli bir il. Düzlükler oldukça fazla. İnşallah etkinlik bisiklet sporunun Samsun’da önünün açılmasına vesile olur” dedi.

BAHATTİN AKYÖN: "BİSİKLET TURU İLE ŞEHİRLERDEKİ GÜZELLİKLERİ TANITACAĞIZ”
Turun düzenlendiği şehirlerin güzelliklerini de yansıtacaklarını ifade eden Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön ise, “100. Yıl Turu Sivas’ta başlayacak, 6 il sonrası 1. TBMM önünde sona erecek. Samsun’da ise 2 etap olacak. Samsun ve Havza etapları bölgedeki tüm güzellikleri ile ülkeye tanıtılacak. Bisikleti de sevdirmeye çalışacağız. Tarihimizle tekrar ileriye gitme noktasında bisiklet bir ileri harekettir. Sürekli olarak ivme yapmak zorundasınız. 100 yılı geride bırakarak birçok 100 yıla ulaşmak için beraber pedal çevireceğiz. 784 km’lik bir etabın tarihi, doğal, turistik olarak tüm güzelliklerini bisiklet ile dünyaya yansıtıp, tanıtımını da yapıyoruz” şeklinde konuştu.