Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

GAZETEMİZE İKİ ÖDÜL

GAZETEMİZE İKİ ÖDÜL

Samsun Valisi İbrahim Şahin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle Yaygın, yerel basın temsilcileri ve çalışanlar adına 10 Ocak 2015 Cumartesi günü Serra Otel`de 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen geceye katıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle Yaygın, yerel basın temsilcileri ve çalışanlar adına 10 Ocak 2015 Cumartesi günü Serra Otel`de 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen geceye katıldı.

‘MESAİSİ 24 SAAT OLAN MESLEK GRUBUYUZ`
19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz konuşmasında “Bugün `10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`dür. Biz yoğun çalışan, mesaisi sadece sekiz saat süre ile sınırlı olmayan 24 saate kadar olan meslek grubundayız. Bu nedenle sizlerle birlikte ve beraber olmakta çok vakit bulamıyoruz. Maalesef ancak Ramazan ayında iftar yemeğinde veya böyle farklı etkinliklerde birlikte oluyoruz. ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle böyle bir etkinlik düzenleyerek meslek büyüklerimize, duayenlerimize mesleğe verdikleri emek ve katkılarından dolayı plaket takdim etmek istedik. Sayın Valimize de gecemize katıldığı için teşekkür ederim. Hepiniz gecemize hoş geldiniz“dedi.

`MESLEKTE DÖNEMLER ÖNEMLİDİR`
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Değerli arkadaşlarım. Değerli Gazeteci Dostlar; hepinizin bu güzel akşamını tebrik ediyorum. Bu akşam özellikle meslekte duayen olan ağabeylerimiz, yaşça büyük olan arkadaşlarımız buradalar. Onlara 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı tarafından plaket verilecek. Tabiki meslek de on yıl, yirmi yıl veya kırk yıl, elli yıl gibi dönemler çok önemlidir. Bu gün burada özellikle eskiden beri gazetecilik yapan, emekli olan, gazetecilikte belli bir mesafe alan misafirlerimiz de buradalar. Samsun`daki gazeteci arkadaşlarımız özellikle yaptıkları çalışmalar dolayısıyla yabana atılmaz bir standartta gazetecilik yapıyorlar. Demokrasinin en üst düzeyinde standartları ütopik düzeyde olan bir gazeteciliği, ne Türkiye`de, ne de dünyada yapamıyoruz. Gayet olumsuzlukları birlikte yaşıyoruz. Zaman zaman bunu somut, elde okunur halde de hissediyoruz. Ama takdir edersiniz ki biz siz değerli gazetecilerin biraz da bu meslekte, mesleği öne çıkaracak daha kıymetli, daha kaliteli hale getirecek ve daha iyi noktaya taşıyacak olan insanlar sizlersiniz."dedi.

`OLUMSUZLUKLARI DEMOKRATİK KURALLARLA KALDIRALIM`
“Bir takım olumsuzlukları yaşadığınızda gelin bunu elbirliğinde, ama demokratik kurallar içerisinde ortadan kaldıralım.” diyen Vali Şahin, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti`nin yaptığı bu gece dolayısıyla plaket alacak olan gazeteci dostlarımızı, meslektaşlarımızı canı yürekten kutluyorum. Yarınlarınızın bu günden daha modern, daha çağdaş, daha gelişmiş ve daha özgür gazetecilik sunması temennisiyle hepinize iyi akşamlar diliyorum. Sağ olun, var olun.”diye konuştu.

VALİ ŞAHİN`DEN 45 YILIN ANISINA ŞİLT, GAZETEMİZE İKİ ÖDÜL
`10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü` münasebetiyle 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından Serra Otel`de düzenlenen gecede Vali İbrahim Şahin, gazetecilik mesleğinde 45 yılını aşmış duayen gazetecilere siltn`i takdim etti.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yetkin Karamollaoğlu`na 45 yıllık, gazetemiz İmtiyaz sahibi Dilek Şentürk`e 15 yıllık hizmetlerinden dolayı şiltleri verildi.

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz de geceye katılımından ve aynı zamanda `10 Ocak İdareciler Günü` nedeniyle Vali Şahin`e plaket takdim etti. 
Geceye ayrıca İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Baytar ve Basın ve Enformasyon Müdürü Tahsin Bayar da gazetecilere birer silt takdim etti.