Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

114 SURE 114 HAFIZ

114 SURE 114 HAFIZ

Terme İlçe Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Ahmetbey Kız Hafızlık ve Fatih Erkek Hafızlık Kur’an Kurslarında Kur’an-ı Kerim’in 114 suresinin tamamını ezberleyen 114 hafız düzenlenen programla icazet alarak mezun oldu.

    Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Terme İlçe Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Ahmetbey Kız Hafızlık ve Fatih Erkek Hafızlık Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 64 kız ve 50 erkek toplam 114 hafız öğrenci için Terme İlçesi Kapalı Spor Salonunda “hafızlık İcazet Programı” düzenlendi.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Terme Pazar Camii İmam-Hatibi Hafız Hasan Işıtan’ın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül yaptı.
    İlçe Müftüsü Ergül, “İcazet programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ayrıca mezun olan öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.”dedi.
    Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Kur’an Kurslarımız Termemiz için bir marka olmuş durumdadır. Ülkemizin neresine gidersek gidelim bu kurslarımızdan mezun olmuş birilerini muhakkak görüyoruz. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen başta Dernek başkanı Kazım Seyrekli olmak üzere kurs hocaları ve hayır sever herkese gönülden teşekkür ediyorum”dedi. 
    Kur’an-ı Kerimi okuma ve okutmanın şimdiki ve gelecek nesillerimizi Kur’an ile buluşturmanın öneminden bahseden Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, “Rabbimiz insanoğlu için yaşam rehberi olarak Kur’an-ı Kerim’i göndermiştir. “Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” sözü ile bu kitabı ezberleyenler Allah katında değerli ve kıymetlidir. Ezberleyenlerin hafız olanların aynı zamanda ailesi için de bir şeref ve bir yücelik. Hafızlık özveri ister, sabır ister, metanet ister ve en önemlisi aşk ister. O nedenle hafızlık çok kıymetli ve çok değerlidir. Hafız ve hafıze olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum, bu zaman dilimi içerisinde hafızlara destek olan hocalarımıza ve hafızlarımızın anne-babalarına, hayırseverlere teşekkür ediyorum.” dedi. 
    Konuşmaların ardından program kursların tanıtımı ve hafızlık programının önemini içeren sinevizyon gösterisi ile devem etti. 
    Yayınlanan sinevizyonda ebediyete intikal etmiş olan Fatih Kur’an Kursu kurucu merhum Hafız Niyazi Kasapoğlu ile Ahmetbey Kur’an Kursu’nun kurucu hocası merhum Hafız Yusuf Yavuz rahmetle anıldı.
    Ardından program Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Mehmet Ali Kaya ve Samsun Büyük Camii Müezzin-Kayyımı Murat Ölmez’in Kur’an-ı Kerim ziyafeti ardından Çarşamba Müftüsü Cemal Uzun’un yaptığı duanın ardından hafızlara belgeleri ve ödüllerinin takdim edilmesi ile program sona erdi.  
    Program Terme İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkanı  Ali Kılıç, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Samsun İl Müftü yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, İlçe Müftüleri, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri, Din görevlileri, Hafızların aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK