Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

14 GÜN TAM KAPANMA TAVSiYE ETTi

14 GÜN TAM KAPANMA TAVSiYE ETTi

Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, KoronaVirüs vakalarının hızla arttığı Samsun için 14 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmasını tavsiye etti.

    Samsun Eğitim Araştırma ve Gazi Devlet Hastanesi'nde yatış için sedyede yer bekleyen hastaların varlığına dikkati çeken Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, "Samsun için özel bir uygulama olarak hafta sonu kısıtlamasının yeterli olamayacağını görüyoruz. Bu sebeple minimum 14 gün boyunca mülki idare yetkisinde azami kısıtlama tavsiye ediyoruz" dedi. 

    HIFZISSIHHA KURULLARI İŞLEVSİZLEŞTİRİLDİ 
    Samsun'da vakaların yoğun olduğu İlkadım ilçesinde halen iş hareketliliğinin devam ettiğini, filyasyon ekibi sayısının iki katına çıkartılmasına rağmen yeni vakalara ulaşmada gecikmeler yaşandığını kaydeden Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, Hıfzıssıhha Kurullarının ise yaşanan bu gelişmelere rağmen İç İşleri Bakanlığı genelgelerini onaylama dışında işlevsizleştirildiğini söyledi. Pandemi Kurulunda pandemi mücadelesinin odağında yer alan Samsun Tabip Odasının yer almamasını da eleştiren Funda Furtun, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. "Pandemi mücadelesinin başarısı için atılması gereken en doğru adımın akıllı organizasyon yapmak ve şeffaf yönetim anlayışı olduğunu düşünüyoruz. Çoğu kez açıklanan sayıların doğru olmadığını ifade ettik, fakat gerçek sayıları vermekten imtina ettik. Çünkü Samsun Tabip odası olarak arzumuz panik ortamı yaratmak değil. Biz bu ülkenin hekimleri olarak yurttaşlarımızın ve hemşehrilerimizin sağlığını korumayı temel ülkümüz olarak görüyoruz. Devlet kurumunun da bunu böyle anlamasını istiyoruz. Son olarak Samsun için özel bir uygulama olarak hafta sonu kısıtlamasının yeterli olamayacağını görüyoruz. Bu sebeple minimum 14 gün boyunca mülki idare yetkisinde azami kısıtlama tavsiye ediyoruz .