Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?15 TEMMUZDA SERGİLEDİĞİMİZ TAVIR DÜNYA ÜLKELERİNE ÖRNEK OLMUŞTUR?

?15 TEMMUZDA SERGİLEDİĞİMİZ TAVIR DÜNYA ÜLKELERİNE ÖRNEK OLMUŞTUR?

MHP Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, 15 Temmuz Darbe girişimine karşı milletimizin yapmış olduğu karşı koyuşun dünyada eşi benzeri olmadığına dikkat çeken Yüksel sergiledi

MHP Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.
Geçmişten günümüze vatanı uğruna, cumhuriyeti, demokrasiyi, milli ve manevi değerlerine ülkemize içten ve dıştan gelen saldırılara karşı şiddetle karşı koyan milletimiz bundan sonrada gerçekleşebilecek saldırılara karşı aynı kararlılıkla, inançla 15 Temmuz´da bütün dünyaya karşı irade gösterdiğine vurgu yapan Yüksel basın açıklamasını şu şekilde sürdürdü.
?İşin doğrusu darbe,kurulu düzeni,meşru hükümeti ve yönetimi devirmeye çalışmaktır. Malesef son bir buçuk asır pek çok darbelere sahne olmuştur. Bu darbeler bazen bireysel ya da bir grubun ideolojisi sonucunda olduğu gibi sapkın cemaatin menfaatleri temsil etmiştir. Milli iradeyi temsil eden bütün darbeler hemen hemen hepsi yabancı bir elin varlığının olduğu görülmektedir.
15 Temmuz´da hepimizin yaşadığı ?fetö? terör örgütünün kalkışmış olduğu darbe girişimi neticesinde 251 şehit binlerce gazi bırakmış bu ihanet hepimizin gözü önünde cereyan etmiştir.Her birimde onlarca hatıra bırakan bu ihanet yakın tarihimizde yaşadığımız en menfur olaylardan biridir. Üçüncü yılında şehitleri geri getirmese de gazilerin ve bizim hafızamızı değiştirmese de bu hainliği yapanları milletimizin içine soktuğu bu fitne ve fesadı unutmamalıdır.Şehitlerimizin ve gazilerimizin hesabı olaya dahil olanlardan mutlaka sorulmalı davaları edenlerin cezası görülmelidir.
15 Temmuz 40 yıldır içimizde saklanıp büyüyerek destekçi ve hâmîlerine, dış güçlere karşı milletimiz kenetlenerek dik duruş sergilemiş demokrasiye ve cumhuriyete örf adet ve geleneklerimize sahip çıkmıştır. Milletimizin yapmış olduğu bu hareket dünyada eşi benzeri olmayan bir tavır sergilemiş olması nedeniyle diğer ülkelere örnek olmuştur.
15 Temmuz ülkemizin yaşadığı olay nedeni ile tarihinde dönüm noktası olmuştur. Müttefikleri, stratejik ortaklıkları dost-düşman tanımını yeniden hesaplaşma ve hesaplaşmasının başlangıcı olmuştur. Ayrıca 15 Temmuz ülkemizin kurumlarında meydana gelen dağınıklığın yeniden kenetlenip birleşme günüdür. Temennimiz bir daha bu tür olayları yaşamak adına tarihten ders almalıyız.?