Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

15 TEMMUZ´DA TERMELİ TEK YÜREK OLDU

15 TEMMUZ´DA TERMELİ  TEK YÜREK OLDU

Terör örgütü FETÖ/PDY tarafından geçen yıl 15 Temmuz´da gerçekleştirilen darbe girişiminin 1. yıldönümünde Termeliler Terme Cumhuriyet Meydanında sabaha kadar nöbet tuttu. Terme halkı, okunan Kur´an ve duaların ardından sabaha kadar "Biz burada

Gündüz saat 14.00 - 20.00 arası ?15 Temmuz? konulu resim sergisi ziyaretçiler tarafından ilgi görürken, İlçe Gençlik ve spor müdürlüğünce düzenlenen halk yürüyüşü saat 19.30´da Eski Garaj Hz.Hamza Camii önünden başladı. Terme meydanında son bulan yürüyüşle darbe ve terör lanetlendi.
Saat 20.00 ´da Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinliklerde şehitler için Kur´an okundu, dualar yapıldı. Hain darbe girişimi sırasında şehit olanların isimleri tek tek okundu. "Milletçe Nöbetteyiz. Bayrağını Al, Gel" sloganıyla düzenlenen nöbete Kaymakam Emin Alıcı, Belediye Başkanı Şenol Kul, başkan yardımcıları, belediye çalışanları, siyasi parti temsilcileri ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşların katıldığı programda, binlerce Termeli meydanda yine tek yürek oldu. Terme Halkı 15 Temmuz´un Sene-i devriyesinde sabaha kadar nöbet tuttu.
DEMOKRASİMİZ İÇİN BURADAYIZ
Açılışta Türk halkının ´15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nü kutlayan Terme Kaymakamı Emin Alıcı "Bir yıl önce hain FETÖ terör örgütü, ülkemizin geleceğine kast ederek o hain darbe girişimini gerçekleştirmişti. Hain terör örgütü FETÖ´nün darbe girişimi, milletimizin yerinde ve zamanında direnişiyle önlenmişti. Bugün vatan, millet, demokrasimiz ve şehitlerimiz için buradayız. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara akın ederek demokrasiye sahip çıkan millet bir kez daha demokrasinin yegane sahibi millet olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz günü ´Demokrasi ve Milli Birlik Günü´ olarak ilan edildi. Türk milleti bu ihanetin örtülmesine izin vermeyecektir. Bugün de Türk milleti aynı kararlılıkta olduğunu göstermektedir. Buradan bir kez daha FETÖ terör örgütünü ve darbe girişimini lanetliyorum.´´ Diyerek katılımlarından dolayı Terme Halkına teşekkür etti.
YÜREKTEN TEŞEKKÜR
Başkan Şenol Kul, vatan ve bayrak uğrunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını, gerekirse vatan ve bayrak uğrunda canlarını seve seve feda edeceklerini ifade etti. 15 Temmuz´un yıldönümünde meydanları hınca hınç dolduran vatandaşlara teşekkür eden Başkan Kul, ?Zaman, bir ve beraber olma zamanıdır. Birlik ve beraberlik karşısında hiç kimsenin bu milleti yıkmaya gücü yetmez. Allah, razı olsun. Yürekten teşekkür ediyorum. Bugün tüm hemşerilerimiz, çoluk-çocuk, genç-yaşlı demeden meydanımızı doldurdular. Yapmamız gereken, bugünden sonra da bu birlikteliğimizi devam ettirmek. Sizlerle gurur duyuyorum? şeklinde konuştu.

UNUTMAYACAĞIZ,
UNUTTURMAYACAĞIZ
15 Temmuz´dan 1 yıl sonra 15 Temmuz´un yine aynı ruhla yaşandığını söyleyen Kul, ?Bu topraklarda 15 Temmuz gecesi çok büyük bedeller ödendi. Bugün, özgürce bu konuşmaları yapıyor, birlik ve beraberlik gösterilerini tüm dünyaya aktarabiliyorsak, Allah´ın izni ve şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimiz bu ülke için, bu millet için, hepimiz için toprağa düştüler. Hepsini buradan bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Onları hiç unutmayacağız, unutturmayacağız? dedi.
Saat 00.13´de bütün camilerde salalar okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Türkiye Büyük Millet Meclisinden halka hitabı büyük ekranla görüntülendi.
Sabaha kadar süren programda yemek ikramı yapıldı. Türk Kızılayı Terme Şubesi tarafından lokma tatlısı ikram edildi. İlçe müftülüğü ilahi korosu ilahilerle programa katıldı. Sabah namazına kadar süren programda sinevizyon görüntüleri ve canlı bağlantılar yapıldı. Programın sunuculuğu Muhammet Ali Atik ve Hüseyin Uysal tarafından yapıldı.