Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

18 MART ŞEHİTLERİ ŞÜKRANLA ANILDI

18 MART ŞEHİTLERİ  ŞÜKRANLA ANILDI

Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir program düzenledi.

18 Mart Cumartesi günü Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Üst Teğmen Erkan Boz, Terme Belediye Başkan Vekili İsmail Sezai Uzun, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ve Şube Müdürleri, İlçe Tarım Müdürü Tuncay Demir, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmen öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Terme Kaymakamı Emin Alıcı yaptı.
Alıcı konuşmasında ?Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden, isimlerini kalbimize yazdığımız aziz şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz.
Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu programın hazırlanmasında ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü ile ilgili sinevizyon gösterisi davetlilere duygulu anlar yaşattı.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası kapsamında çeşitli dallarda dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilere başarı belgeleri verildi.
İlkokullar arası resim yarışmasında; Sakarlı Güzelyalı İlkokulu öğrencisi Özkan Kartal birinci, Taşpınar İlkokulu öğrencisi Ensar Demirhan ikinci, Ahmet Ersoy İlkokulu öğrencisi Hasan Onur Dinç Üçüncü oldu.
Ortaokullar arası resim yarışmasında; Terme Anafartalar Ortaokul öğrencisi Sude Nur Yılmaz birinci, Terme Ortaokulu öğrencisi Yağmur Özdemir ikinci, Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu öğrencisi Arda Rize üçüncü oldu.
Ortaokullar arası şiir yarışmasında; Terme Ortaokulu öğrencisi Yaren Özübek birinci, Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Alperen Şirin ikinci, Anafartalar Ortaokulu Esra Hanım Tombuloğlu üçüncü oldu.
Liseler Arası Kompozisyon yarışmasında; Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Bilge Taşdemir birinci, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nuray Gümüş ikinci, Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Yıldırım üçüncü oldu ve ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldılar.
Daha sonra program öğrenciler tarafından seslendirilen şiir, türkü ve ilahiler eşliğinde devam etti.
Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ertan Ergen´in okuduğu ezan büyük alkış topladı.
Program Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Samsun ikincisi olan Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selahattin Murat Kumcu´nun okuduğu Kur´an-ı Kerim Tilaveti ve şehitlerimizin anısına yapılan dualar ile son buldu