Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

19 MAYIS´TA 99. YIL COŞKUSU

19 MAYIS´TA 99. YIL COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 99´ncu yılı Terme´de de coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Cumartesi günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meyadanında saygı duruşu ve İsitilal Marşının okunması ile başlayan program Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile devam etti.
Programa Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Yzb. Erkan Boz, Jandarma Komutanı Bnb. Talip Sevim, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Seyrekli, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çelenk sunma töreninin ardın program Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi bahçesinde çeşitli etkinliklerle devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Seyrekli, ?Türk milletinin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ?ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışın başlangıcı 19 Mayıs 1919´dur. Bütün umutların tükenmeye başladığı dönemde Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir.? diyerek Samsun´a çıkması bağımsızlık yolunda ilk adım olmuştur. Sevgili gençler binlerce şehit vererek sıkıntılar içerisinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minmet saygı ve şükranla anıyorum.?dedi.
Konuşmanın ardından program Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen şiirler, TERHOY halk oyunları ekibi tarafından Trabzon yöresi halk oyunu gösterisi ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin Artvin yöresi halkoyunu gösterileri ile devam etti.
Renkli sahnelerin ardından program çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin takdim edilmesi ile son buldu.