Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“1975’TEN GÜNÜMÜZE TERME İMAM-HATİP LİSESİ” ADLI KİTAP TANITILDI

“1975’TEN GÜNÜMÜZE TERME İMAM-HATİP LİSESİ” ADLI KİTAP TANITILDI

“1975’ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi” adlı albüm Terme AİHL Müdürlüğü ve Terme İmam-Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (TİMMDER)’in ortaklaşa düzenlediği tanıtım programıyla tanıtıldı.

       Terme Anadolu İmam Hatip Lisesinin hafızası niteliğinde olup büyük bir aşk ve heyecanla, çok yoğun bir çalışma ve emekle hazırlanan “1975’ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi” adlı albüm Terme AİHL Müdürlüğü ve Terme İmam-Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (TİMMDER)’in ortaklaşa düzenlediği tanıtım programıyla tanıtıldı.  Sunuculuğunu TİMMDER Başkanı Ali Alparslan’ın yaptığı program, Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mustafa Tellioğlıu Konferans Salonunda 16 Ocak Pazar günü 13.30' da gerçekleştirildi. 2020 yılı Kur’anı Kerim Güzel Okuma Yarışması Samsun ikincisi olan 12- A sınıfı öğrencisi Muzaffer Keleş’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Okul Müdürü Mevlüt Demir’in selamlama konuşması ile devam etti. 
    Okul Müdürü Mevlüt Demir: "Her birimizin kendinden bir şeyler bulacağı, yaşanmışlıklarının bulunduğu, bizleri geçmişimizle,  özlemlerimizle buluşturan, 1975'ten Günümüze Terme İmam- Hatip Lisesi hafızası niteliği taşıyan fikir ve baniliğini değerli Yakup Ar ve Ahmet Sezgin Hocalarımızın yaptığı "Terme İmam-Hatip Lisesi" kitabı tanıtımına hoş geldiniz. Tarihten bu güne nice zorluklar altında imam-hatip okullarının temellerini atan, kuruluşunda, gelişmesinde ve sayılarının artmasında büyük emekleri geçen,  Şehit Başbakan Adnan Menderes, merhum Bakan Tevfik İleri, merhum Başbakan Necmettin Erbakan, gönül adamları merhum  Celalettin Ökten, Mahir İz, Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan, yine ilçemizde bu kutlu yuvayı, imam hatip okulunu, nice zorluklara karşı bizlere kazandıran merhum Ahmet Kasapoğlu, merhum Niyazi Kasapoğlu hocalarımızdan ve nice perde arkasında hizmetleri geçenlerden Rabbim razı olsun. Ahirete göçenlere Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Hayatakilere Rabbim sağlık, afiyet versin inşallah. Memleketlerin imarı, neslin inşası ve ihyası için açılan okullarımızdan tanınmış binlerce değerlerimizin varlığını sevinçle, şükürle karşılıyoruz. Nice değerler kazandırmak içinde azimle, kararlılıkla bu yolda olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu yıl yine öğrencilerimizden 15 tanesi 4 yıllık üniversite, 20 tanesi ise 2 yıllık yüksek öğrenim olmak üzere 35 öğrencimizi üniversiteye yerleştirdik elhamdülillah. Bu sayıyı arttırmak için gereken gayreti gösteriyoruz. Okulumuzu Fen ve Sosyal Bilimler  ve Hafızlık Proje sınıfı olarak sınavla öğrenci alan okul şekline getirmek istiyoruz. Terme'mizin değerlerini  Terme'mizde proje imam hatip lisesinde ahlak ve maneviyatı ve akademik başarısıyla önde giden nesiller yetiştirmek hedefindeyiz. Rabbim bu yolda bizlere muvaffakiyetler nasip eylesin. Konuşmama son verirken "Geçmişten Günümüze Terme İmam- Hatip Lisesi" kitabını hazırlayan Sayın Yakup Ar ve Ahmet Sezgin Hocalarıma, perde arkasındaki kahraman Malik Albayrak  kardeşime, idareci arkadaşlarıma ve bütün emeği geçenlere teşekkürlerimi sunar; sizleri saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum." dedi.
    Terme İmam-Hatip Lisesi mezunu olan, kitabın hazırlanmasında büyük emeği olan, Terme Temel Kır Kız AİHL Edebiyat Öğretmeni Şair-Yazar Ahmet Sezgin, kitabın hazırlanma fikrinin emekli okul müdürü Yakup Ar Hocamıza ait olduğunu, bu fikrin kendisini de çok heyecanlandırdığını ifade etti.  
    Yakup Ar, Malik Albayrak kardeşimiz ve diğer okul idarecileri, yardımcı personellerin katkılarında önemli olduğunu söyleyen Ahmet Sezgin. 2017 den beridir üç yılı aşkın süre bin bir meşakkatle hazırlanan kitabın içeriğini anlatırken, mezun, akademisyen, bürokrat, siyasi vb. kurduğu diyaloglardan, tatlı hatıralardan bahsetti. "Bu kitabın üstü küllenen, zayıflayan imam-hatip ruhunun, vatan, millet, ümmet ve insanlık davasının sahiplenilmesinde bir ruh aşısı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Geldiği yolu unutanlar gideceği yolu şaşırır, sözünü unutmayalım." dedi. Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, kitap "Tarihçe", "Mevcut Okul ve Müştemilatı", "Geçmişten Günümüze Personelimiz", "Kütük Defterlerinde Öğrenciler", "Başarılarımız (Yarışma Derecelerimiz)", "Çeşitli Faaliyetlerimiz", "Tanınmış Değerlerimiz", "Hatıralar", "Vefa (Vefat Edenler)", "Fotoğraflarla Nostalji" ana başlıklarıyla 10 bölümden oluşmaktadır. Kitapta mezun olan ve olmayan 10 bin civarında kişiye ve bütün personele yer verilmiştir." dedi.
    Şair- Yazar Ahmet Sezgin’in konuşmasının ardından Nizamettin Cındık hocamızın hazırladığı; Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi okul tanıtım videosu ve yayımlanan “1975ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi” adlı kitabın tanıtım videosu izlendi.1975’ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi adlı esere banilik yapan, yaklaşık 30 yıl, Terme İmam-Hatip Lisesine öğretmen ve idareci olarak hizmet  etmiş, imam-hatip gençliğine ışık olmuş, emekli okul müdürü Yakup Ar ise konuşmalarında, İmam Hatip Liselerine genelde ve termede emeği geçenleri yâd ederek, özellikme Terme İmam- Hatip Lisesinin banisi merhum Ahmet Kasapoğlu ile gerçekleştirdiği ropörtajdan bahsetti. 
    Yakup Ar: "Okulumuz Terme İmam-Hatip Lisesi ihtiyaçları, öğrenci giderleri, ihtiyaç sahibi öğrenci ve üniversite okuyan mezunlarımıza burs kaynağı oluşturmak, mezunlarımızın okullarına aidiyetlerini, bağlarını diri tutmak, anılarını tazelemek, özlemlerini gidermek, okullarına veya en azından, okullarının mezunları tarafından oluşturulan, mezunlar derneği ile bağlarını kuvvetlendirmek gayesiyle, bin bir emek ve gayretle, 45 yıllık okul arşivini, aylar ve yıllar alan bir çalışmayla sağlığımızdan ödün vererek bu eseri hazırlamaya çalıştık; evet bunu biz hazırladık ama kendi adımıza değil; usul gereği üzerinde adımız yazılı lakin bu kitap Terme İmam-Hatip Lisesinin ve onun mezunlarınındır. Müellifler olarak bizim işimiz bu kitapla ilgili bugün itibariyle bitmiştir. Okula ve mezunlara hayırlı olsun." dedi.
    Yakup Ar: "!975’ten Günümüze Terme İmam- Hatip Lisesi” adlı kitabımız; 7 yıllık bir hayalin, 3 yıllık büyük bir emek, çile, azim ürünü olarak meydana geldi. Allah'a hamdediyorum. Bu kitap, belki de Türkiye'de emsalleri içinde en kapsamlı, en kaliteli ve güzel bir okul tarihçesi/albümü oldu. Bu kitabın nice hayır ve güzelliklere vesile olmasını Allah'tan niyaz ederim." dedi.Yakup Ar: "Bu süreçte kitabın önemli emek, çilesini çeken, mezunlarla görüşmeler yapan, hatıra, biyografi ve fotoğraf arşivi, tashih, baskı işlerini üstlenen Yazar Ahmet Sezgin Hocama çok teşekkür ederim. Ayrıca bana  gerek idarecilik ve bu kitapla, diğer işlerimizde yarımdımcı olan özellikle Malik Albayrak evladımız başta olmak üzere hepsine teşekkür ederim. Rabbim onlardan razı olsun." dedi. Yakup Ar’ın konuşmasının ardından Terme İmam-Hatip Mezun ve Mensupları Derneği’nin kitaba emek verenler için hazırlatmış olduğu plaket takdimine geçildi.İlk olarak emekli Müdür Yakup Ar, plaketini Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’tan aldı. Ali Kılıç: "Mezunu olduğum okulun tarihçesinin tanıtıldığı bir programa katılmaktan onur duydum. Bu eseri nice emek ve çile ile meydana getiren Yakup ve Ahmet Hocalarıma programı hazırlayan, okul idaresi ve derneğimize çok teşekkür ediyorum. Emekleriniz zayi olmasın." dedi.
    Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, plaketini İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy’un elinden aldı. Özer Ersoy ise:"Müdür Mevlüt Demir’in bahsettiği proje okulu olma yolunda İlçe Milli Eğitim olarak yanınızdayız; Her türlü desteği vereceğiz. Biz bu okullardan mezun olduk, bu okullara olan vefamızı yerine getirmeliyiz." dedi.İlçe Müftüsü Ömer Ergül ise Malik Albayrak’ a plaket takdiminde bulundu ve "Böyle güzel bir ortamda, güzel, şahane, eşsiz bir eserin tanıtıldığı toplantıda bulunmaktan çok memnun kaldım." dedi.
    Sırasıyla MHP İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, Mevlüt Demir’e, SP İlçe Başkanı Serdar Körpe Abdülkadir Öztürk’e, Yeniden RP İlçe Başkanı Berat Çetin, Mehmet Türkan’a, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kaya, Samet Özdemir’e ve yine Belediye Meclis Uyesi Mustafa Şahin, Bayram Günal’a plaket takdiminde bulundular. TİMMDER Başkanı Ali Alparslan ise; "Terme İmam Hatip Mezun ve Mensuplar Derneği (TİMMDER olarak; bu eseri bize hediye eden öğrencisi olmaktan, tedrisinden geçmiş olmaktan büyük onur ve kendisine derin saygı duyduğun; emekli Müdürümüz Yakup Ar başta olmak üzere, Şair Yazar Ahmet Sezgin Hocamıza, işin mutfağında büyük emeği olan Malik Albayrak kardeşimize, okulumuz idaresinde bu çalışmaya destek ve gayretlerini esirgemeyen, Abdülkadir Öztürk, Mehmet Türkan, Mevlüt Demir, Samet Özdemir, Bayram Günal gibi paydaşlara teşekkürü kendime vazife addediyorum. Her birinden Rabbim razı olsun. Emekleri emeğimizdir, inşallah zayi olmayacak." dedi.Ali Alparslan, TERME AİHL VE TİMMDER olarak tertipledigimiz "1975'ten Günümüze TERME İMAM- HATİP LİSESİ" adlı eserin tanıtım programına yoğun hava şartlarına rağmen uzaktan, yakından katılan tüm mezun, mensup ve gönüldaşlarımıza, protokol üyelerine, nice gayret ve eziyetle kitabı hazırlayan Yakup Ar, Ahmet Sezgin, Malik Albayrak, ve gizli açık tüm kahramanlara teşekkür eder, salık ve afiyet dilerim." dedi. 
    Program kitap satışı ve ikramla son buldu.