Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“1975’TEN GÜNÜMÜZE TERME İMAM-HATİP LİSESİ” KİTABI ÇIKTI

“1975’TEN GÜNÜMÜZE TERME İMAM-HATİP LİSESİ” KİTABI ÇIKTI

Yakup Ar ve Ahmet Sezgin tarafından hazırlanan “1975'ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi" isimli büyük boy 416 sayfalık kitap, geçen hafta çıktı.

3 yılda hazırlanan “1975'ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi" isimli kitap;

"Tarihçe", "Mevcut Okul ve Müştemilatı", "Geçmişten Günümüze Personelimiz", "Kütük Defterlerinde Öğrenciler", "Başarılarımız (Yarışma Derecelerimiz)", "Çeşitli Faaliyetlerimiz", "Tanınmış Değerlerimiz", "Hatıralar", "Vefa (Vefat Edenler)", "Fotoğraflarla Nostalji" ana başlıklarıyla 10 bölümden oluşmaktadır. Kitapta mezun olan ve olmayan 10 bin civarında kişiye ve bütün personele yer verilmiş.

Kitabı hazırlayanlardan olan Eğitimci Yakup Ar, ön sözde eserin hazırlanış amacını şöyle ifade etmiş: “Bu kitapta okulumuzun 46 yılını tarihe kayıt düşerek çok zor dönem ve şartlarda din, vatan, millet, insanlık, irfan ve medeniyet yolunda ortaya konan emekleri ve isimsiz kahramanları hayır, dua ve vefayla yâd etmeyi; yarım asra yakın bir sürede yetiştirdiklerimizle yeni nesilleri buluşturup ideal ve ilham vermeyi; zengin birikimimizin okulumuza, ilçemize ve bölgemize davamız adına bir katma değer sağlamasını, imam-hatip ruh ve şuurunu diriltmeyi amaçladık. Halisane niyet ve gayretlerimizin Cenab-ı Hak ve imam-hatip mensupları nezdinde anlam bulacağını ümit ediyoruz."

Kitabı hazırlayanlardan olan Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin de: “Allah'a şükürler olsun ki, 3 yıllık büyük bir emek, çile, azim ve sabrın sonunda “1975'ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi" kitabını yayımlamak nasip oldu. Büyük bir heyecan ve merakla beklenen bu kitap belki de Türkiye'de emsalleri içinde en kapsamlı, en kaliteli ve güzel bir okul tarihçesi/albümü oldu. Bu kitabın nice hayır ve güzelliklere vesile olmasını Allah'tan niyaz ederiz.” dedi.

Terme İmam-Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ali Alparslan ise “Terme İmam-Hatip Lisesi isimli bu muhteşem kitabı elde etmek isteyenler, Terme İmam-Hatip Lisesi Müdürlüğüyle Terme İmam-Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneğiyle irtibat kurabilirler. 16 Ocak Pazar günü saat 13.30’da Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mustafa Tellioğlu Konferans Salonunda kitap tanıtım ve satışı da yapılacaktır.” dedi.