Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

1. Derecede tarım arazilerine termik santral yapılması doğru değil

1. Derecede tarım arazilerine termik santral yapılması doğru değil

MHP Seçim bürosu açılışına katılan MHp Samsun milletvekili 1. sıra adayı Erhan Usta; 1. Derecede tarım arazilerine termik santral yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Yoğun yağmura rağmen katılımın yüsek olduğu MHP Terme Seçim Bürosu açılışı, İl Başkanı Ömer Süslü ve MHP Samsun 1. sıra Milletvekili adayı Erhan Usta, Terme, Çarşamba ve İlkadım İlçe Başkanlarının katılımıyla İlçe başkanlığı yanında bulunan binada açıldı.

Açılışta Konuşma Yapan MHP Terme İlçe Başkanı Oğuz Pamuk, adayların bilgi ve becerisine kabiliyetlerine son derce iyi olduğunu belirterek;” Terme ve İlimize sahip çıkacak olan Samsun'un öz evlatlarına sahip çıkalım ‘'Dedi.

MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü ; Samsun'a hizmet etmek isteyen Samsun'u seven, Samsun'un öz evlatları ile huzurlardayız, Sizlerin yetiştirdiği bakın bu çok önemli hayallerinde Samsun var, hafta sonu tatilleri olduğu zaman can attıkları Samsun'a şimdi biz milletvekili olarak hizmet emek istiyoruz. Başka hiçbir ille ilgili hayalleri yok, hep hayalleri Samsun, ne dedi Erhan bey paranın dağıtıldığı yerdeydim ama bana bir tane Samsun milletvekili gelmedi. Baktığınız zaman doğunun milletvekili, akdenizin milletvekili, parti ayrımı göz önüne getiremeden tüm milletvekilleri ile bölgesine yatırım isterken, Samsunlu kardeşimize yanına bir tane AKP'li milletvekili gelip, Samsun'a bir şey yapın demedi bunu demediklerini zaten geçmiş günlerde itiraf ettiler” dedi.

Tuzluklarımı seçeceksiniz yoksa Milliyetçi öz Evlatlarınızı mı Seçeceksiniz..

 Bir milletvekili çıktı dediki biz 13 yıl hiç birşey yapmadık. Bakın açık ve net söylüyorum. Ben söylemiyorum bunu AKP'nin 13 yıl 3 dönem milletvekilliği yapmış önemli görevlerde bulunan bir milletvekili söylüyor. Doğru söyleyene de hakkını vermek lazım. Doğru söyledin sayın vekil. 17-25 aralık yolsuzluk dönemini biliyorsunuz. O döenm AKP'den istifa eden milletvekilleri oldu. Onun üzerine de dönemin başbakanı şuan ki Cumhur Başkanımız Tayyip Erdoğan; onlar tuzluktu demişti hatırlayın. Ozaman Termeliler,  sizin için hayır rüya görmeyen o tuzluklarımı seçeceksiniz yoksa sizinle birlikte yaşayan, sizin için iyi şeyler düşünen kendi öz evlatlarınız olan, MHP Milletvekillerini mi seçeceksiniz karar sizin, ya tuzlukları seçeceksiniz, ya öz evlatlarınızı seçeceksiniz” dedi.

Açılış konuşmaları Sonrası Özel Bir tesiste terme İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekli programa geçildi. Terme halı ile bir arayan gelen milletvekilleri birer sunum yaptılar.

Termeliler Salonlara Sığmadı

MHP Samsun 1. Sıra Milletvekili Erhan Usta; Yıllarca Ankara`da bir Samsunlu olarak büyük projelere imza attıklarını ve Samsun`dan MHP milletvekili adayı gösterilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyleyen MHP Samsun Milletvekili Adayı Erhan Usta ise; Son seçim beyannamesi çalışmalarında bulundum. Toplumumuzun tamamını kucaklayan köylüsünü, çiftçisini, esnafını, sanayicisini her türlü vatandaşımızı kapsayan dolu dolu bir seçim beyannamesi hazırladık. Hep şunu soruyorlar bu vaatleri sunuyorsunuz ama kaynağı var mı diye? Bu sorunun sorulmasının ardındaki mantık şu Ekonomik bir başarısızlıktan geliyor. Biz Türkiye'yi yeniden üreten gelir yapmaya çalışan bir ülke haline getirmek istiyoruz. Üretim olacak İstihdam olacak vatandaşın geliri artacak. İlk kez MHP'nin vaadidir yetime aylık yüz lira maaş bağlayacağız.  MHP tarafından açıklanan seçim vaatlerinin hiç birisi hayal ürünü değildir. Hepsi tek tek hesaplanmış ve kaynaklarıda beraberinde açıklanmış vaatlerdir. MHP İktidar olduğu takdirde üreten bir ekonomi için kadrolarımızla birlikte her şeyimiz hazırdır. Özellikle çalışma alanlarımızda rastladığımız propagandalara kanmayınız, onlar giderse istikrar bozulmaz, sosyal yardımlar kesilmez aksine daha iyileri yapılacaktır. Ekili alanlar bazında üretim %30 oranında azalmış çiftçimiz ekemez hale gelmiştir. MHP iktidarında vergi indirimleri ve üretime dayalı desteklemeler yapılacaktır. Özellikle çiftimiz borçlandırılmıştır. Hane başına %5 olan borç ödeme payı %55'e yükselmiştir. Çiftçiyi, esnafı ve sanayiciyi bu borç içinden çıkartma işlemi için de borçtan kurtulma politikası MHP'nin seçim vaadleri arasındadır. İcralık olan tarla ve iş yerlerinin bu yükümlülüklerinden kurtarmak için yasal düzenlemeler yapılarak faizlerin bir kısmı silinecek yeniden ödeme planı yapılacaktır.” Dedi.

Köylerimizi Büyükşehirden Kurtaracağız

Erhan Usta iktidara geldiklerinde Büyükşehir yasasını da tersine çevireceklerini belirterek; Özellikle köy tüzel kişiliklerinden alınan köy mera alanları ve arazilerin satışının durdurulması, su parası, imar ve benzeri işler daha da zorlaşmış, yerelin sorununu yerelde çözelim derken daha da karmaşık bir hal almıştır. Muhtarların yetkileri kalmadı, köyüne hizmet götürebilmek için Samsun'a gitmek zorundadır, MHP İktidarında Büyükşehir yasası kaldırılacak ve köylerin hakları verilecektir” dedi.

Terme'de kurulması düşünülen termik santrali doğru bulmuyoruz.

Termeliler Platformu adına konuşan bir vatandaş Termik santral kurulmasına düşünceniz nedir sorusu üzerine , Erhan Usta; Ekim yapılacak bir arazinin oluşması 1 milyon yılda oluşmaktadır. Terme 1. Derece ekim arazilerinin bulunduğu yerde olup. Termik santrallerin kurulmasını doğru bulmuyoruz.  Tarım arazilerinden uzak yerlere kurulması doğru olacaktır. Bu konuyu böyle çözmeye çalışacağız” dedi.