Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

2. YILINDA YİNE TEK YÜREK

2. YILINDA YİNE TEK YÜREK

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılında, Türkiye genelinde olduğu gibi Terme´de de yüzlerce vatandaş, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda nöbet tuttu.

Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda, erken saatlerde başlayan kutlama etkinlikleri, coşkulu anların yaşanmasına sebep oldu. Elinde bayraklarıyla meydanda toplanan yüzlerce Termeli iki yıl önce aynı gün yaşanan hain saldırıyı kınarken, darbecilere ?Dün, bugün ya da yarın milletimize ve devletimize yönelik her saldırıya aynı duruşu sergileyeceğiz.? mesajını verdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, Kaymakam Emin Alıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Kur´an-ı Kerim tilavetleri ve İlçe Müftüsü Recep Apaydın´ın duası ile devam eden gecede, konuşmalar, ilahiler, şiirler ve sinevizyon gösterileri sunuldu.

TÜRK MİLLETİ BU İHANETİ UNUTMAYACAK!
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Emin alıcı yaptı.
FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminin millet tarafından püskürtüldüğüne dikkat çeken Alıcı ?Darbe gecesi milletimiz, cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara inerek demokrasisine sahip çıkmış, bu topraklarda egemenliğin tek sahibinin millet olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletimiz, tuttuğu demokrasi nöbetleriyle ülkesine ve devletine sahip çıktığını güçlü bir şekilde göstermiştir. Bu vesile ile 15 Temmuz günü 25 Kasım 2016 tarihi ve 6752 kanunla ?Demokrasi ve Milli Birlik Günü? olarak ilan edilmiştir. Türk Milleti 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin vermeyecektir. Bugün vatanımız, milletimiz ve şehitlerimiz için buradayız. Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazi olan kardeşlerimize ise şifalar dilerim. Milletimize daima birlik ve beraberlik diliyorum.?dedi.

MİLLETİMİZ VAR OLDUKÇA
BU EZAN DİNMEZ, BU BAYRAK İNMEZ
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, Türkiye´nin geleceğine kast eden bir avuç gözü dönmüş caniyi hatırlatarak ?Onlar kendilerinden başka kimseyi tanımayan, bu ülkenin ve bu dinin tek sahibinin kendileri olduğunu zanneden kişilerdi. Türkiye´nin kendisini savunmak için aldığı silahları kendi kardeşlerine, kendi milletine çeviren hainlerdi. Bunun affı asla olamaz. O günü unutmadık, unutmayacağız da. 15 Temmuz´da bu girişime kalkanlar ülkemize en karanlık günü yaşatmak istediler. Ancak insanlarımız Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara döküldü, tankın, tüfeğin, hainlerin önüne siper olarak bu hain girişimi canı pahasına engelledi. O cesur insanlardan kimi şehit, kimi gazi oldu. Bu millet şunu hiç bir zaman unutmadı. Toprakları toprak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu ülke, canını vermeye hazır olan milletimiz olduğu sürece asla bölünemez. Bu ezan dinmez, bu bayrak inmez. 15 Temmuz bizlere birlik ve beraberliğin nekadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Meydanımızı bu kadar kalabalık görmek beni gerçekten duygulandırdı ve gururlandırdı.?dedi.