Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

2017 SEÇMEN LiSTELERi ASKIYA ALINDI

2017 SEÇMEN LiSTELERi  ASKIYA ALINDI

16 Nisan´da yapılacak olan referandum için seçmen listeleri askıya çıktı. 2017 seçmen listeleri 26 Şubat´a kadar askıda duracak. ´Nerede oy kullanacağım?´ sorusuna yanıt arayan vatandaşlar muhtarlıklardan ve www.ysk.gov.tr´den sorgulama yapabilecekler.

16 Nisan´da yapılacak referandum için seçim takvimi gereğince seçmen listeleri 18 Şubat´tan itibaren muhtarlıklarda askıya çıktı. 26 Şubat´a kadar askıda duracak olan listelere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Mahalle muhtarlıklarına gelen vatandaşlar, listelerden isimlerini kontrol etti. Listeden adını kontrol eden bir vatandaş, "Vatandaşlık görevimi yapayım dedim. Kalabalık olur düşüncesiyle erken geldim. Kendimi ve eşimi listede buldum. Herkes vatandaşlık görevini yaparsa mutlu oluruz." dedi.

YSK´DAN MESAJLI UYARI
Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu seçmenlerin cep telefonlarına mesaj atarak listelerin kontrol edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Gönderilen mesajda "18-26 Şubat tarihleri arasında seçmen kaydınızı muhtarlıklardan, www.ysk.gov.tr adresinden veya e-devlet kapsından kontrol edebilirsiniz" ifadelerine yer verildi.