Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

2021 YILI VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM ÜCRETLİ BELLİ OLDU

2021 YILI VEKALET YOLUYLA  KURBAN KESİM ÜCRETLİ BELLİ OLDU

İlçe müftüsü Ömer Ergül 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu ile ilgili bilgi verdi.

Kurban ibadetinin rabbimize yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışı olduğunu hatırlatan İlçe müftüsü Ömer Ergül, 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu ile ilgili açıklamada bulundu.
    "Kurban sevgi, vefa, sadakat ve fedakarlığın simgesidir. Yaradan’a karşı ihsan şuurunu, yaratılanmalara paylaşma uğruna feda edebilme erdemi ve iradesi kazandıran büyük bir ibadettir. Bu vesile ile Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu başlamış olup, bu yıl ki vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurtiçi 1125 TL, yurt dışı 925 TL olarak belirlenmiştir. 
     Vatandaşlarımız, TDV’nin mobil bağış uygulaması üzerinden kurban vekaletlerini verebileceklerdir. Ayrıca il ve ilçe müftüleri, din görevlileri TDV ve PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle kurban organizasyonuna katılım sağlayabilecektir.
    Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfına emanet edile 557 bin 311 hisse kurban, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 430 kesim noktasında yurt dışında ise 74 ülkenin 308 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır."dedi. 
    Müftü Ömer Ergül, açıklamasını “Kurbanlarını, bağışlarını ve dualarını, yeryüzündeki mazlum ve muhtaçlarla paylaşan vatandaşlarımızdan rabbim razı olsun. Yaptığımız iyiliklerin, aziz vatanımızda birlik ve bütünlüğümüzün, samimiyet ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını dünyada da iyilik elimizin ulaştığı her noktaya barış, bereket, esenlik ve merhamet taşımasını yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.”diyerek tamamladı.