Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

2022 YILI VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM ORGANİZASYONU

2022 YILI VEKALET YOLUYLA  KURBAN KESİM ORGANİZASYONU

İlçe Müftüsü Ömer ERGÜL 2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu ile ilgili bilgi verdi.

    İlçe Müftüsü Ömer ERGÜL 2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu ile ilgili bilgi verdi:
    “Kurban ibadeti, Rabbimize yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışıdır. Sevgi, vefa, sadakat ve fedakârlığın simgesidir. Yaratan'a karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara paylaşma ahlakını pekiştiren önemli bir nimettir. Bizlere sahip olduğumuz imkanları, inandığımız değerler uğruna feda edebilme erdemi ve iradesi kazandıran büyük bir ibadettir.
    Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü “2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Kurban Kesim Organizasyonu başlamış olup,  bu yıl ki Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim bedelleri, yurt içi 2250.00 TL, yurt dışı 1800.00 TL olarak belirlenmiştir.
    “Vatandaşlarımız, TDV'nin mobil bağış uygulaması üzerinden kurban vekâletlerini verebileceklerdir. Ayrıca il ve ilçe müftülükleri, din görevlileri, TDV ve PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı vekâletle kurban organizasyonuna katılım sağlayabileceklerdir.
    Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 589 bin 136 hisse kurban; yurt içinde 81 il ve ilçe merkezinde; yurt dışında ise 77 ülkenin 339 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.
    Müftü Ömer ERGÜL; 'Kendisinin Kurban Vekaletini, Türkiye Diyanet Vakfı vekâletle kurban organizasyonuna verirken, halkımızın da kurban vekaletlerini Türkiye Diyanet Vakfına gönül rahatlığı ile vermelerini' belirterek,  “Kurbanlarını, bağışlarını ve dualarını, yeryüzündeki mazlum ve muhtaçlarla paylaşan vatandaşlarımızdan rabbim razı olsun. Yaptığımız iyiliklerin, aziz vatanımızda birlik ve bütünlüğümüzün, samimiyet ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını; dünyada da iyilik elimizin ulaştığı her noktaya barış, bereket, esenlik ve merhamet taşımasını Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum.” dedi.