Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım öğretmenler günü programı İlçemiz Terme Cumhuriyet meydanında düzenlenen çelenk törenin ardından Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin hazırladığı etkinliklerle devam etti.

24 Kasım Öğretmenler günü programı İlçemiz Terme Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı.
Program, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlemiş olduğu etkinliklerle Kültür Merkezinde devam etti.
Başöğretmen Atatürk, şehit öğretmenler ve 15 Temmuz Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Mesleğine yeni başlayan İngilizce öğretmeni Hülya Ateş yaptı.

Ateş konuşmasında ?Çok şerefli ve ideal bir meslek olan öğretmenlik mesleğini yapmanın kıvancıyla sizleri saygıyla selamlıyorum. 1997 yılıydı 7. sınıf öğrencisiydim. Bu mesleği yapmaya karar verdiğimde hatta branşımı bile seçmiştim. İngilizce öğretmeni olacaktım. Bu kararımı gerçekleştirmek için azimle yürüdüm bu yolda ve şu günlerde hayalimi gerçekleştirmiş olmanın verdiği haklı gururu yaşıyorum. Neydi bizleri bu kadar gururlandıran, kimdik aslında biz? Sevmeyi sevilmeyi sevgi ile sarılmayı, değer nedir bilmeyi, aydınlıkları sunan, onlara ışık olan, mum gibi eriyen ateşleri yakanız. Annesini, babasını memleketini bırakan, yuvasına yavrusuna hasret kalan, binlerde kilometre uzaklara gideniz. Bir öğrencisi uğruna kendini bilmezlere karşı koyan, minicik dünyaları okula kazandırmak için uğraşan gerekirse bu uğurda savaşlar vereniz. Kısacası biz binlerce çocuğu olan bir anne
bir babayız.

Kılavuzum ve servetim bilgim, başöğretmenim Mustafa Kemal´im. Mesleklerin en onurlusu en kutsalı en gururlusu biziz çünkü biz avukatın, doktorun, hakimin, şairin, işçinin, öğretmenin öğretmeniyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlarken başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum.?dedi.

Programın açılış konuşmasını ise Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından ardından 15 Temmuz Demokrasi kahramanı bir öğretmenin duygularını anlatan video tüm katılımcıları duygulandırdı.
Adaylıkları kaldırılmış ve görevlerine yeni başlayacak olan öğretmenler, öğretmenliğe giriş yeminleri ettiler.
Öğrenciler tarafından hazırlanan ?Her Çocuk Özeldir? adlı tiyatro gösterisi izleyicilere duygusal anlar yaşatırken Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni İbrahim Kabakcı´nın seslendirdiği ?Güller ve Bülbüller? adlı şiir büyük alkış topladı.
Kaymakam Vekili Caner Yıldız tarafından öğretmenliğe gönül vermiş olan emekli öğretmenler için hazırlanan hizmet şeref belgeleri takdim edildi.
Öğretmenlerin söz ve davranışlarından da esintilerin olduğu programın sonunda Terme Belediyesi tarafından hazırlanan ve programda görev alan öğretmenlere çiçek, ajanda ve isimleri yazılı kalem, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Kaymakam vekili Caner Yıldız tarafından öğretmenlere takdim edilmesi ile program son buldu.
Programa Kaymakam Vekili Caner Yıldız, Garnizon Komutanı Personel Üst Teğmen Erkan Boz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Tanrıkulu, İlçe Mili Eğitim Müdürü Özer Ersoy, şube müdürleri, daire amirleri, öğretmen ve öğrenci katıldı.