Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda düzenlenen çelenk törenin ardından Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi´nin hazırladığı etkinlikle devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´ndaki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün çelenk sunumuyla başladı.
Program, Terme Belediye Kültür Merkezi´nde Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi´nin düzenlemiş olduğu etkinliklerle devam etti.
Programda, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, şehit öğretmenler ve 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı okundu.
Programın açılış konuşmasını Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy yaptı.
Dünyada hiç bir mesleğin öğretmenlik kadar manevi bir güç ve şerefe tabi olamayacağını belirten Ersoy ?İnsanın yer yüzündeki serüveni ilk insan ve ilk öğretmen olan Hz. Adem ile başladı. Peygamberler toplumun ilk öğretmenleridir. İlk emrin ?Oku? olduğu yüce kitabımıza iman etmiş, ?Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.? sözünü yol belirlemiş bir inancın temsilcileri dünyaya boyun eğdiren ancak hocalarının önünde boyun eğmekten çekinmeyen cihan sultanlarının, Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri yetiştireceksiniz? sözüyle öğretmenlerimizi baş üstünde tutan ecdadın torunları olarak bizleri yetiştiren aziz öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Edebiyete intikal edenleri de rahmet ve minnetle anıyor şüklarınlarımızı sunuyorum.?dedi.
Açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı aday öğretmenler adına Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Ayşe Bekgöz yaptı.
Daha sonra program sinevizyon gösterisi, türküler, orotoryo gösterisi, şiirlerin okunması, Hizmet Şeref Belgelerinin takdimi ve ödül töreni ile devam etti.
Öğretmenliğe gönül vermiş olan emekli öğretmenler Seyfi Günaçtı, Yüksel Bakuş, Kemal Baş hizmet şeref belgesi ile ödüllendirildi.
İlçe genelinde 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili okullar arası resim, şiir, komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile program son buldu.
Programa, Kaymakam Mehmet Parlak, İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, İlçe Milli eğitim Müdürü Özer Ersoy, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.