Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Terme’de 24 Kasım öğretmenler günü kutlama programı, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında, Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başladı.

 Terme’de 24 Kasım öğretmenler günü kutlama programı, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında, Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başladı. Sonrasında Terme Belediye Kültür Merkezinde devam etti.     
Programa, Kaymakam Metin Maytalman, Kaymakam Refiki İbrahim Cesur, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Dede, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Şehit öğretmenler için okunan Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse yaptı. 
Bu kutsal mesleği bir günle anlamanın yeterli olmayacağını hatırlatan Köse “Öğretmenlik gibi kutsal bir meslek hakkında toplumun bilinçli ve duyarlı bir hale gelmesini sağlama ve kamuoyu oluşturma açısından ‘Öğretmenler Günü’ büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan, her 24 Kasım biz öğretmenler için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Öğretmenler insanlığın en önemli unsurlarıdır. Bu yüzdendir ki, öğretmenlik peygamberlik mesleğidir diye anılır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk de; "Dünyanın her tarafında öğretmenler toplumun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır." demiş ve başöğretmen olarak anılmaktan gurur duymuştur.  Değerli öğretmen arkadaşlarım, asıl vazifemiz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak ve bunun için milli ve manevi değerlerimiz etrafında sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmek ve çok çalışmak, tüm öğrencilerimizi, öz evladımız gibi görmek ve ona göre davranmaktır. Unutmayalım ki, hammaddemiz insandır, hata yapma şansımız yoktur. Hatamızın, toplumun felaketi olacağını asla unutmamalıyız. Bu önemli gün dolayısıyla, emekliye ayrılan tüm öğretmenlerimize, bundan sonraki hayatlarında huzur ve mutluluk temenni eder, mesleğe yeni katılan öğretmen kardeşlerimize aramıza hoş geldiniz der, gerek 15 Temmuz 2016 tarihinde ve gerekse farklı zamanlarda şehit olan ve ahrete intikal eden tüm şehit öğretmenlerimize ve diğer şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, tüm gazilerimize Allah'tan acil şifalar dilerim.”dedi.
Konuşma sonrası program, video gösterisi, şiirlerin okunması ve oratoryo gösterisiyle devam etti. 
Emekli öğretmenler adına Tahsin Tilbi konuşma yaparken konuşma sonrası emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi.
 Program sonunda, adaylığı kalkan öğretmenlere yemin töreni yapılırken
Öğretmenler günü dolayısıyla gerçekleştirilen, öğretmenler arası anı, ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon dallarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri takdim edildi.